Sedan en tid har byggstängsel omgärdat lokalen som stått tom, förutom några pop up-butiker. I stora, välvda fönster kan man läsa att Subway ska flytta in i.
– Det har funnits stort intresse för den här lokalen, men vi har väntat på en hyresgäst som kan tillföra centrum något. Subway kommer att ha öppet på kvällar och helger. Det är bra för stan och det här känns hundra från båda håll, säger Emma Cosmo, marknadsansvarig på Hyreshuset.
I fastigheten finns sedan tidigare både Fotografens café och bistro och Asiatiska köket.
– De har olika koncept så vi tror att de kommer att hjälpa varandra att locka gäster, säger Cosmo som också vill framhålla att kommunen och samhällsbyggnadsförvaltningen varit bra att diskutera och samarbeta med.
Mannen som ska driva smörgåsrestaurangen är Ebrahim Mahboubi. Han känner både stan och snabbmatskonceptet väl, då han tidigare varit butiksansvarig för Subway i Katrineholm i fem år. Mahboubi bor sedan 13 år i Baggetorp med sin familj. Innan dess var han bosatt i Katrineholm.
– Jag slutade när det kom en ny franchisetagare 2017. Jag var intresserad av att ta över, men då hade jag inte råd. Så det här är väldigt kul för mig. Under de här åren har jag kört turistbuss och arbetat extra på en mack, säger Mahboubi.
Ebrahim Mahboubi trivs med serviceyrken. Han tycker om att ha kontakt med folk, prata och hjälpa till.
Ritningarna på hur lokalen ska se ut kommer från USA. Inredningskonceptet är helt nytt för snabbmatskedjan, som är en av de största i USA, och finns i över 100 länder. Det blir grått klinker på golvet, vita väggar och en grön fondvägg. Möblemanget kommer att gå i vitt och gult med gröna detaljer.
Förra veckan påbörjades rivningsarbetet i lokalen, som har en yta på 120 kvadratmeter och ger plats för 32 sittande gäster.
– Det kommer bli jättefint. Det blir mycket större och trevligare än den gamla lokalen. Våra gäster kommer att gilla det, säger Mahboubi.
Lokalen ska vara färdigrenoverad till 1 november, men öppningsdatum är ännu oklart. Det beror på när den specialbeställda inredningen anländer från USA och England.
Inledningsvis anställs sex personer.
– Vi kommer att annonsera efter folk. Sedan avgör försäljningen om vi behöver anställa fler. Vi ska också börja med hemleverans av mat, säger Mahboubi.