Vad var det som gick snett?
– Det som jobbade emot mig var tiden alltså. En flankstek hinner jag inte ens hemma på 90 minuter, men man tänker sig inte för riktigt.
Du verkar rätt glad ändå?
– Ja, jag är alltid glad. Det var lite tungt i början men jag har hunnit komma över det där.
Har fingret hunnit läka?
– Ja absolut, jag har bra läkkött. Men jag skar mig ända in till benet. Det var verkligen i vägen när jag skulle hacka chili och jag kom av mig lite, men det kan man inte skylla på.
Valfri mat till tv-soffan och kycklingvingar, vad tyckte du om tävlingarna?
– Kycklingvingar har man ju gjort massa gånger hemma och jag vet att de gillade mina vingar. Det var väl såsen som inte blev bra, det var tiden som inte räckte till där också. En barbecuesås behöver tid på sig.
Hur var det att träffa Tomas Ravelli?
– Han var en väldigt trevlig snubbe, men jag höll ju på att ha ihjäl honom med chili, säger Jimmy Idström och skrattar.
Här hittar du Jimmy Idströms hetaste grilltips inför sommaren.