I samband med att den nya isarenan på Backavallen byggdes, revs också uteisarna på området. Där hade allmänheten tillgång till näst intill fri skridskoåkning under vintrarna.
Linda Sjöström brukade ofta besöka uterinken för att åka skridskor tillsammans med sina tre barn. Inför rivningen berättade hon i tidningen att hon var orolig att möjligheterna för allmänheten att åka skridskor på Backavallen skulle försämras. Nu tycker hon att hon fått rätt.
Tiderna som erbjuds under vardagar är antingen under eftermiddagar, med sluttid senast klockan 16.30, eller sent på kvällen, med start tidigast klockan 20. Under helgerna erbjuds ett par timmar om dagen.
– Är dessa tider de enda allmänheten får? Mellan 15 och 16.30 är inte länge. Dessutom jobbar många då, eller har knappt hunnit hem från skolan. 20.30-22 är på tok för sent för många barn i skolåldern. På helgen är det också för få timmar. Då är det inte tillåtet med klubba vissa av tiderna ens, säger Linda Sjöström.
Signaturen "Besviken mamma" skrev på Katrineholms-Kurirens insändarsida i oktober. Hon håller med om kritiken: "Jag tänkte besöka den nya ishallen med mina barn för att åka skridskor, men inser att jag i så fall måste ta ledigt från jobbet."
Anneli Hedberg (S), är ordförande i service- och tekniknämnden. Hon har nåtts av kritiken mot de begränsade tiderna för allmänheten.
– Ja, jag har blivit uppvaktad om det. Orsaken är att den nya isarenan blivit väldigt populär. Vi fick väldigt mycket bokningar från föreningar innan den ens var färdig, säger hon.
Följden har blivit att allmänheten fått de tider som "blivit över".
– Från politikens sida tycker vi att det är viktigt att allmänheten har tillgång till arenan. Samtidigt skulle det vara tråkigt att säga nej till föreningarna. Det är en balansgång.
Anneli Hedberg säger vidare att skridskoåkning inte längre bara är en vintersport i Katrineholm:
– Förut kunde man åka skridskor under fyra, fem månader, nu kan man åka året runt.
Linda Sjöström är inte nöjd med den förklaringen.
– Tillgängligheten året runt är bra, men vad hjälper det när tiderna inte är anpassade för allmänheten?
Anneli Hedberg öppnar för att allmänhetens tider kan bli bättre, när ett nät sätts upp i arenan.
– Vi har beställt ett nät. På sikt kan det bli ett till. Då kan allmänheten och föreningar vara där samtidigt, säger hon.