Skräpigt vid Backavallen

Kommunen har de senaste dagarna fått in flera klagomål rörande återvinningsstationen vid Backavallen. Här är det inte bara förpackningar som har returnerats utan även matrester, toaborstar och tidigare till och med en död hund.

Katrineholm2012-07-06 09:02

- Det är en sanitär olägenhet. Matresterna drar till sig kajor. De stör ljudmässigt och bajsar överallt, säger Nina Jörgensen som bor i ett hus alldeles intill Backavallen.

Nina Jörgensen är en av dem som nyligen hört av sig till kommunen angående situationen vid återvinningsstationen. Hon berättar att skötseln av återvinningsstationen varit dålig under flera år. Allt möjligt skräp ligger utanför de gröna behållarna, bland annat en hel del matrester. På somrarna är problemet med skadedjur extra påtagligt.

- Vi var i kontakt med kommunen redan förra sommaren. De lovade då att prata med FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, men ingenting har hänt, säger hon.

Allra värst är kanske det fynd som hennes man gjorde då han förra året hittade en död hund vid återvinningsstationen.

Nina Jörgensen tycker att åtgärder genast bör vidtas. I sitt brev till samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår hon bland annat daglig städning och kameraövervakning. Sker det ingen förbättring tycker Nina Jörgensen att kommunen borde stänga återvinningsstationen. Hon är mycket frustrerad över situationen.

Men Anna Gustavsson, miljöinspektör på samhällsbyggnadsförvaltningen, tycker inte att det är en bra lösning.

- Vårt ansvar är att se till att FTI ska bli varse problemet, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om