Sängjätte till Katrineholm – öppnar till hösten

Till hösten öppnar ett nytillskott på handelsområdet Lövåsen. Det är sängkedjan Kungsängen som har siktet inställt på Skokanonens gamla lokaler. Butiken öppnar i samma hus som Rusta och Ica maxi.

"Det händer kul saker på Lövåsen", säger Cecilia Karlström, uthyrningsansvarig vid Svenska handelsfastigheter.

"Det händer kul saker på Lövåsen", säger Cecilia Karlström, uthyrningsansvarig vid Svenska handelsfastigheter.

Foto: Stina Järperud

Katrineholm2021-07-08 12:03

– Det händer kul saker på Lövåsen, säger Cecilia Karlström, uthyrningsansvarig vid Svenska handelsfastigheter.

Nu får möbelbutikerna på Lövåsen konkurens. Efter två månader av diskussion har fastighetsföretaget fått till ett kontrakt med sängbutiken Kungsängen som kommer att ta över delar av Skokanonens gamla lokaler. Skobutikens lokaler har stått tomma sedan årsskiftet för en större renovering som har tillåtit att Rustas verksamhet att ta över en del av butiksytan. Kungsängen kommer att ha 400 kvadratmeter att fylla med madrasser, båtdynor och sängkläder.

Sängbutiken har nyligen etablerat sig i Norrköping och har ett 40-tal butiker sedan tidigare, ungefär hälften av dem finns i storstäderna.

– Vi kan till viss del styra vem vi hyr ut till. Det här är en affärskedja som går bra och expanderar, säger Cecilia Karlström.

Kontraktet löper över fem år och tar vid den första oktober. Butiksöppningen är planerad till efter sommaren. Tills dess ska lokalerna slutrenoveras och ställas i ordning för den nya verksamheten.

I samband med inflyttningen kommer samtliga lokaler som hyrs ut av Svenska handelsfastigheter på handelsområdet att vara uthyrda. Det går över lag bra för Lövåsens handelsområde, vittnar Cecilia Karlström.

– Det har inte varit speciellt svårt att få tag i nya hyresgäster, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!