Firandet inleds på förmiddagen med RFSU:s barnvagnsmarsch som avgår från Ängeln.
På kulturhuset kommer bland andra Broderiakademien och Bröstcancerföreningen Aurora att finnas på plats. Det kommer även fackförbundet Vision, Kommunal, Konstudieklubben, Zonta och Kulturföreningen Fogelstad att vara.
Katrineholmskonstnären Aina Larsson ställer ut kvinnoporträtt och RFSU informerar och anordnar frågetävling.
Kommunen presenterar sitt tvååriga projekt "Genusmedveten styrning och verksamhetsutveckling" som inventerar, kartlägger och analyserar de kommunala verksamheter ur ett jämställdhetsperspektiv.
Under eftermiddagen hålls en wikiworkshop på temat "Kvinnnor - liv och historia" och målet är att berika både deltagarna och Wikipedia (redaktionens anmärkning: Wikipedia är en encyklopedi på internet med öppet innehåll).
Nästa workshop handlar om kvinnokonventionen och kvinnors rättigheter i Katrineholm och i världen. Den arrangeras av Teater K i samarbete med föreningen Soida (Somaliska institutet för demokratiska alternativ) och Studiefrämjandet.
Målsättningen är att göra de mänskliga rättigheterna relevanta i vardagslivet och upptäcka hur de kan vara ett verktyg för förändring.
Under kvällen kommer Kulturföreningen Fogelstad att dela ut sitt årliga stipendium. Det gör även Zonta Katrineholm-Vingåker.
Fackförbundet Vision leder ett samtal på temat "Kvinnor jobbar gratis från 15:52".
Kvällen avrundas med författaren Monica Lauritzen som berättar om sin Augustprisnominerade bok Sanningens vägar om den svenska 1800-talsdramatikern och författaren Anne Charlotte Leffler.
Även på Åsa folkhögskola i Sköldinge uppmärksammas den internationella kvinnodagen och Yassin Ekdahl kommer att föreläsa om mans- och kvinnoroller i samhället. Hon är psykolog på Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade (RKC) i Malmö. I dagrummet kan man lyssna på Kursdeltagare som berättar om sina hemländer och kvinnorollerna där.