Hon är 22-åringen med ett förflutet som elitsimmerska, som nu pluggar till personlig tränare och friskvårdskonsulent. Med andra ord har hon rätt bra koll på hur kroppen funkar och vad man ska tänka på när det kommer till träning.
- Jag vet hur kan vara att träna och hantera den mentala biten. Jag ska försöka hjälpa deltagarna att sätta upp realistiska mål som de kan uppnå och coacha dem så mycket det bara går.
Men att leda de tolv deltagarna är något helt nytt för henne.
- Nu är jag inte nervös, men det kommer jag nog att bli eftersom jag går utanför min trygghetszon med simningen och man vill att gruppen ska få ut något av det jag kommer göra.
Eriksson är inriktad på tre delar av träningsupplägget.
- Jag kommer att fokusera på rörlighet, kondition och funktionell träning, där man använder sig av den egna kroppen. I den funktionella träningen är det bra att jobba i olika steg. Ett exempel är armhävningar. Det finns flera sätt man kan göra en armhävning på.
Hon pratar om fyra faser man bör gå igenom, vare sig träningsuppehållet har varit tre veckor eller tre år.
- Först är det grundfasen. Det är viktigt att vänja in kroppen vid rörelserna. För de som är helt nya med löpträning kan ett första steg vara att promenera. Sen övergår man till uppbyggnadsfasen, där man ökar i motstånd och antal pass.
Dessa följs av förberedelse- och prestationsfasen.
- I den tredje fasen kan coopertest (ett konditionstest som går ut på att springa så långt som möjligt under tolv minuter) och intervaller vara bra saker för att mäta sig och slutligen i prestationsfasen rekommenderas variation av låg- och högintensiv träning, för att tagga inför loppet.
Att som nybörjare dra ut i löparspåret och köra full fart per omgående är ett misstag som verkar vara ganska vanligt.
- Att få upp jättemycket puls kan vara bra ibland men man ska inte glömma bort att växla mellan högt och lågt tempo samt korta och långa steg. Backträning är ett bra sätt för att variera sin vanliga löpning.
Diskussionen berör många fragment, som att bakgrunden är viktig när man bestämmer ett träningsupplägg, effektivisera pass och val av skor. Men Eriksson vill framhäva att variation och stegring av belastning är mycket betydelsefulla byggstenar för att lyckas med sina mål och sin träning.
- Jag tror det att en del av dem som anmäler sig till ett löparlopp tänker "nu ska jag bara träna löpning". Släng in ett aerobicspass. Det retar nervsystemet, bryter vanan och det bör man göra för att prestera bättre. Detta är lika viktigt för alla, både nybörjare och vana löpare.