Det doftar nytt i varje vrå och alla lägenhetsdörrar står vidöppna i väntan på att hyresgästerna ska flytta in. Representanter från KFAB visar de nya postfacken, som öppnas med tagg i stället för nyckel, innan de tar hissen upp till översta våningen. Roger Ljunggren är relativt ny som ordförande och var inte med och fattade beslut om husbygget, som han nu är med och visar.
– Det här känns jättebra. Det här är ett boende som tilltalar många, eftersom det är lite mindre lägenheter och därmed lägre hyror, säger han.
De 29 lägenheterna är fördelade på nio ettor, tio tvårummare, fem treor och fem stycken lägenheter med fyra rum och kök. Alla lägenheter har öppen planlösning mellan vardagsrum och kök och balkong eller markterrass. I huset finns ingen tvättstuga, utan varje lägenhet har en kombinerad tvättmaskin och torktumlare i det helkaklade badrummet.
– Det är lite högre standard på boendet än vanligt, säger Ingmar Eriksson, vd för KFAB.
Han förklarar att KFAB fått statligt investeringsstöd för bygget, maxbeloppet för enrummarna och halvt bidrag för de större lägenheterna som är upp till 69 kvadratmeter. För att ta del av bidraget måste hyran sättas inom en viss nivå, samt att en del av lägenheterna, i det här fallet åtta, öronmärks för hyresgäster under 25 år. Trots att lägenheterna är små i förhållande till antalet rum har de gått åt snabbt.
– Intresset har varit enormt. På tre veckor var alla lägenheter uthyrda, säger Ulrika Lindstedt, kommunikatör på KFAB.
När huset fylls av liv mellan den 1–9 september är det av hyresgäster i alla åldrar. Anneli Carlstedt-Borg är kundserviceansvarig och upplever också att det har varit ett högt tryck för att få hyra.
– Jag tror att det beror på hyrorna, säger hon.
Den billigaste ettan kostar drygt 5 200 kronor i månaden och den dyraste fyrarummaren drygt 8 600 kronor. Då tillkommer förbrukningsavgifter för el och vatten beroende på åtgång. Huset är miljöklassat som "silver", vilket ställer högre krav på bland annat solskydd, ljudmiljö och ventilation. På taket sitter solceller som ska bidra till elförsörjningen.
Ute på gatan kommer tidigare ordföranden Fredrik Olovsson (S) gående och han bjuds spontant in på en smygtitt i byggnaden han fattat beslut om.
– Det blev bättre än vad jag hade tänkt mig, säger han.