Förgyll påsken med stadsfesten "Gröna kulle runt"

På skärtorsdagen arrangeras en ny stadsfest med namnet "Gröna kulle runt" i Stadsparken. Folkhälsan blir en del av stadsfesten som även kommer att bjuda på konsert av mellofinalisten Robin Bengtsson. Arrangemanget anordnas av kommun i samarbete med Citysamverkan i Katrineholm.

Stadsfesten "Gröna kulle runt" har folkhälsan i fokus. Efter aktiviteterna kommer artisten Robin Bengtsson att bjuda på konsert.

Stadsfesten "Gröna kulle runt" har folkhälsan i fokus. Efter aktiviteterna kommer artisten Robin Bengtsson att bjuda på konsert.

Foto: Philip Dahl, Jessica Gow/TT

Katrineholm2022-03-27 17:03

Katrineholms kommun har utlyst 2022 till hälsoåret vilket präglar stadsfesten under skärtorsdagen. Vidare kommer kommunen att presentera lite spännande saker framöver i samarbete med Plus Katrineholm. 

– Det här är en happening som ska vara öppen för alla och avgiftsfri, säger Johan Söderberg, kommunstyrelsens ordförande. 

Enligt kommunen är det två målgrupper som har drabbats hårt av pandemins restriktioner och det är äldre, barn och unga. Många föreningar har tappat medlemmar och pensionärsföreningar har berättat att många har suttit kvar hemma. 

– På ungdomssidan har handbollen tappat halva laget, och man har fått slå ihop innebandyföreningen. Vi ser att det finns mycket att göra. 

Stadsfestens fokus ligger på fysisk aktivitet och hälsa. Gröna kulle blir centrum för hela evenemanget och definierar platsen. Träningsanläggningen STC kommer att stå för uppvärmningen på stora scen.

– Det kommer vara ett litet motionslopp där man kan välja mellan att gå, springa eller lunka sig fram hela familjen en lite kortare sträcka runt centrum med målgång och start här i stadsparken. Det gör vi Citysamverkan tillsammans med Ica maxi, säger Therése Larsson, projektledare på Citysamverkan.

Efter loppet kommer organisationer som Friskis och svettis, Fritidsbanken, Hittaut och Lyckliga gatorna vara på plats för att anordna aktiviteter med folkhälsan i fokus. 

– Det har inte varit svårt att få med organisationer, de har velat vara med och skapa evenemang.

Efter aktiviteterna avslutar artisten Robin Bengtsson skärtorsdagen med en konsert på stora scen.

– Då blir det dans såklart. Det blir nog en riktigt härlig dag och vi hoppas på bra väder, säger Therése och fortsätter:

– Vi ville boka en artist som drar folk och sen var det en bonus att han var med i melodifestivalen. Jag tror att det blir drag på publiken, och vi hoppas att konserten kan vara något för den lite äldre publiken och inte bara för småbarnen. Vi får se vad han bjuder på.

Johan Söderberg är glad över att Citysamverkan i det här fallet och näringslivet generellt tar bollen med hälsoåret.

– Ica maxi hade sin hälsovecka för några veckor sedan som kopplar till hälsoåret så vi är nöjda över att de vill bidra till folkhälsan i vår kommun, säger han.

Karta: Stadsparken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!