Restaurangen får ny kostym till säsongen

Inför den stundande säsongen på Jättorp sker det förändringar i restaurangverksamheten. Maud Nilsson har drivit verksamheten sedan 2005 i egen regi.

Katrineholm2015-03-27 17:10

Nu har ett aktiebolag bildats och tre tidigare anställda har gått in i företaget som delägare.

Pontus Grönvall och Gustaf Kågebrand har stått i köket och lagat mat, Anna Walström har varit lite alltiallo. Nu kommer de att göra samma saker men som delägare.

En av fördelarna är att flexibiliteten ökar i verksamheten när man är fler som delar på ansvaret.

– Golfare vill handla innan man öppnat och efter stängning, ska företaget hålla den servicen så är det här bra. Ska det fungera gnisselfritt krävs det fjorton timmars arbete om dagen, säger Stellan Nilsson, anställd.

Gustaf Kågebrand och Pontus Grönvall har varit med sedan 2006, så de vet vad som väntar.

Anna Walström kom in 2007 och kommer att ansvara för pappersarbetet tillsammans med Maud Nilsson.

– Det ska bli kul att arbeta åt sig själv nu. Slitet blir mer värt när man gör det, hårt arbete är det som gäller, tycker Anna Walström.

Samtidigt som förnyelsen med ägandet sker, byggs serveringsdelen om för att kunna ge plats för en större salladsbuffé.

Även diskarna för matbuffén fräschas upp med nya skåp och bänkar.

– Menyn tänker vi modernisera lite grann med nya rätter i både à la carte och buffé. Dessutom kommer vi att satsa mer på catering, berättar Gustaf Kågebrand.

Det kommer inte heller att behövas lika många anställda som tidigare då delägarna får flexa lite mer.

– Jag tycker det är lämpligt att göra den här förändringen nu när vi har skrivit ett nytt avtal med golfklubben. Avtalet är på två plus tre år. Det är dessutom snart tid för mig att ta pension, säger Maud Nilsson.

För golfklubben är det viktigt att restaurangen finns och att klubben vet hur den sköts.

– Vi ska införa golfmat. Sådan mat som tilltalar golfare, det kommer att bli gräddstuvad pyttipanna med rödbetor och ägg, avslöjar Stellan Nilsson.

Det kommer även att serveras mat som passar det ökande antalet laktos- och glutenintoleranta gäster.

– Vi har jobbat här och fått lön i så många år så vi är inte oroliga. Det här ska allt gå bra, säger de tre nya delägarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om