Nu kommer hennes Kokbok om 5:2, utgiven på Tukan förlag.
Här bjuder hon Katrineholms-Kurirens läsare på tre recept ur boken:
Keso med grapefrukt
och jordgubbar
139 kcal per portion, recept för 1 portion
Gillar du ingefära så kan du smaksätta med mald ingefära
(ta ytterst lite), den är både antiinflammatorisk och ger lite
extra sting. Och ett par droppar balsamico blir pricken över i.
1 dl keso, 4 % fetthalt
1/2 dl jordgubbar
1/2 grapefrukt
GÖR SÅ HÄR:
Dela jordgubbarna och skär ut filéer från grapefrukten. Lägg keson i en
skål och toppa med jordgubbar och grapefrukt. Servera med te eller kaffe.
Blueberry dream
95 kcal per portion, recept för 1 portion
Fräsch smoothie som mättar bra!
1/2 dl frysta blåbärGARNERING:
1/2 dl naturell yoghurt,limeskiva och rostade kokosskivor
0,5 % fetthalt
1/2 liten ekologisk banan
saften av 1/4 lime
GÖR SÅ HÄR:
Lägg alla ingredienser i en mixer och kör till en jämn smoothie. Späd
med vatten om det behövs. Häll upp i ett glas och garnera med en
limeskiva och rostade kokosskivor.
Currykyckling
med wokade grönsaker
248 kcal per portion, recept för 4 portioner
Denna kycklingrätt blir ännu godare dagen efter, så gör så att
det räcker att ta med till jobbet också.
4 kycklingfiléer, ca 600 g
1 msk smör
salt och svartpeppar
1 tsk curry
1 dl vatten
1 morot
1 rödlök
1/2 purjolök
1/2 squash
1/2 broccolistånd
1 msk olja
lite persilja
GÖR SÅ HÄR:
Dela kycklingfiléerna på längden. Hetta upp en stekpanna med smör och
bryn kycklingen runt om i ca 5 minuter. Strö på salt, peppar och curry.
Häll på vattnet och låt eftersteka på svag värme i ytterligare 5 minuter.
Skala och skiva moroten. Skala och strimla rödlöken. Skiva purjon och
squashen. Skär broccolin i buketter. Hetta upp en annan stekpanna med
olja och woka hastigt alla grönsaker. Strö på salt och peppar och servera
currykycklingen med de wokade grönsakerna. Garnera med färsk persilja.