Prestos tillväxtresa fortsätter – satsar på utbildning

Presto brandsäkerhet AB växer sig allt större. Med senaste förvärvet, Svensk uppdragsutbildning AB, satsar man på utbildningar.

Brandskyddsföretaget Presto, med koncernchef Filip Bjurström i spetsen, utökar familjen med förvärv av tre bolag till.

Brandskyddsföretaget Presto, med koncernchef Filip Bjurström i spetsen, utökar familjen med förvärv av tre bolag till.

Foto: Pressbild Presto/Patric Linden/TT

Katrineholm2020-11-16 10:32

Prestofamiljen har i år utökats med ett pärlband av dotterbolag. I april förvärvades Brand & skydd AB i Malmfälten och i juni gick bolaget Norrländsk utbildningskonsult, med huvudkontor i Umeå, in i koncernen.

Efter Norrlandsuppköpen var det dags att styra kosan söderöver. En målsättning för Presto har varit att stärka närvaron i västra Sverige och i slutet av oktober gick affären i lås med Uddevalla brandservice AB, Melbäcks brandservice AB och AB Halmstad brandservice.

– Vi kommer tillsammans att kunna skapa en tryggare vardag för våra kunder. Att vi dessutom stärker vår närvaro i regionen påtagligt och får ny energi och kompetens in i bolaget känns fantastiskt, kommenterar Prestos koncernchef Filip Bjurström i ett pressmeddelande.

Senaste förvärvet, som presenterats nu i november, är Svensk uppdragsutbildning AB med huvudsäte i Hässleholm. Ett företag som är inriktat på certifieringsutbildningar.

Svensk uppdragsutbildning AB har fyra år i rad utsetts till DI gasell, ett pris som delas ut av tidningen Dagens industri till Sveriges snabbast växande företag.

– Att få säga välkommen till Svensk uppdragsutbildnings kompetenta medarbetare känns verkligen roligt och tillsammans kan vi arbeta vidare mot branschens bredaste tjänsteutbud. Detta känns så himla bra och vi ser framemot den positiva push detta ger oss framåt, kommenterar Filip Bjurström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!