Polisen kallades i våren 2023 till hotell Månen i Kungens kurva, söder om Stockholm. Föräldrarna till en kvinna hade kontaktat polisen och sagt att deras dotter behövde hjälp i ett av hotellets rum. När poliserna kom in i det aktuella hotellrummet möttes de av en man, som sa att han var ensam. Polisernas känsla var dock att han ljög och de upptäckte att kvinnan låg under täcket i sängen. Kvinnan var lågmäld och fåordig när poliserna försökte prata med henne och frågade henne om hon ville följa med dem därifrån. Det ville hon inte.
Senare har kvinnan berättat att mannen utsatt henne för våld. Han ville ha tillgång till hennes telefon för att radera hotfulla meddelanden han skickat tidigare och blev arg när han inte fick det. Hon har för rätten beskrivit att han satt på hennes bröst och tryckte henne över bröstkorgen så att hon tappade luften. Han sa, enligt kvinnan, att hon inte skulle få lämna rummet förrän han fått tillgång till telefonen. Han våldtog henne därefter trots att hon sa "nej" och "sluta".
När polisen kom, har kvinnan sagt, blev hon stressad och fick knappt ur sig ett ord.
Tingsrätten ansåg att kvinnan var "alltigenom trovärdig" och även hade skador som stämde med det hon berättat, som blåmärken. Men kvinnans beteende under polisernas besök i hotellrummet väckte frågor, ansåg tingsrätten. Polisen kom till hotellet eftersom mannen ringt till kvinnans mamma och bad henne hämta dottern. Dottern, alltså kvinnan på hotellrummet, hördes gråta i bakgrunden i telefonsamtalet. Kvinnans föräldrar åkte till en plats där de stämt träff, men varken mannen eller kvinnan dök upp. Föräldrarna kontaktade då polisen. Men, skriver rätten, det "framstår som något märkligt" att kvinnan inte ville följa med poliserna från hotellet när hon fick möjlighet.
Mannen friades därför från anklagelserna om våldtäkt, men dömdes för våldsamt motstånd och ofredande i Södertörns tingsrätt i juni 2023. Fallet överklagades till Svea hovrätt, som dock såg annorlunda på det inträffade. Att kvinnan stannade kvar med mannen på hotellrummet vid polisens besök anses inte vara så anmärkningsvärt att det finns skäl att tvivla på vad hon berättat eller den tekniska bevisningen, som skadorna, samtal till föräldrarna och hur kvinnan mått efteråt.
I Svea hovrätt dömdes katrineholmaren till tre år och sex månader i fängelse för våldtäkt, våldsamt motstånd och ofredande. De sistnämnda brotten hade skett tidigare.