Poliserna ska bli fler. 2016 satte regeringen upp målet om 10 000 fler polisanställda till 2024. I juli i år hade de polisanställda blivit 6 956 fler, med omkring en fjärdedel poliser och resten civilanställda. Rekryteringen är alltså viktig, och i Sörmland ansvarar Libbie Oxenblad för arbetet att attrahera nya kollegor. Men den första frågan Libbie Oxenblad brukar få, när han pratar med folk som är nyfikna på yrket, handlar inte alls om polisyrkets fördelar och nackdelar, utan om hans förnamn.
– Det kommer från "liberty", frihet. När jag skulle döpas vet jag inte om "Liberty" inte godkändes eller hur det var, men mina föräldrar valde "Libbie", säger han.
Sedan tidigare arbetar Libbie Oxelblad som operativ samordnare för lokalpolisområdet Katrineholm, men sedan den 1 oktober är han samordnare för attraherararbetet i hela länet och ska alltså locka nya kollegor till yrket.
– Det viktiga är att kontinuerligt fånga upp nya kollegor, med aktiviteter, att vi har material att dela ut, mycket kommunikation. Sociala medier är en viktig del, men jag tror också att det är viktigt att man får träffa poliser, att man får se personen bakom uniformen.
Hans egen polisdröm väcktes redan när han var liten och gick på förskolan och polisen var på besök.
– Men det som lockade senare var nog att hjälpa människor i olika situationer. Så är det självklart ådran i en, att man gör rätt för sig. Det är inkluderat. Men framförallt att hjälpa.