Personalen samlades i köket för att praktisera Sapere-metoden

De flesta vet hur en knäckemacka med makrill smakar. Men vad händer om man dessutom lägger klippt krasse, finskuren rödlök och lite hackad gurka på den?Och hur skulle det egentligen smaka om vi inte hörde brödet knastra?

Katrineholm2010-10-02 05:00

Nå, hur smakade morotssoppan? undrar kocken Elin Seger.

Gott. Punkt slut.

Är det allra vanligaste svaret när det gäller mat.

Men inte i dag. I dag ska smaken analyseras djupare än så. Moroten är fint födelad i små små korn, sträva mot gommen, kokosmjölken smakar lent, moroten sött. Och vad kan det där vara citrongräs? Nej, men lite chili.

- Det är så mycket mat som vi bara stoppar i oss utan att tänka efter, säger Elin Seger.

Som Kuriren berättat tidigare drar Katrineholms kommun igång projeketet Sapere-metoden inom handikappomsorgen i höst. Under veckan som gått har personal på gruppboendena i Katrineholm, liksom från socialpsykiatrin, genomfört praktiska övningar inom projektet, tillsammans med dietisten Sara Svensson och kocken Elin Seger.

Läs mer i Katrineholms-Kuriren lördag 2 oktober

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om