Personal på behandlingshem polisanmäldes för misshandel

En 25-årig man berättar att han blev nerslagen av en vårdare. Men behandlingshemmets vd hävdar att mannen blev våldsam och att de var tvungna att "lägga ner honom".

Katrineholm2012-02-14 12:15

25-åringen skrev frivilligt in sig på behandlingshemmet för att bli av med sitt narkotikamissbruk. Den 8 februari kom han dit, och dagen därpå hamnade han i konflikt med en annan intagen när han pratade i telefon framför tv:n, berättar 25-åringen.

- Men det redde vi ut där och då. På fredagsmorgonen kom personalen till mig och sa att jag var tvungen att åka därifrån. Det ville inte jag, konfrontation ingår ju i behandlingen.

Den intagne berättar att han tog tag i dörrposten när personalen skulle fösa ut honom och att han plötsligt fick ett slag i ryggen av vårdaren.

- Jag var inte våldsam. Han slog mig nog för att jag skulle släppa och gå framåt. Sedan måttade han ett till slag och behandlingshemmets vd drog tag i min fot så att jag tappade balansen och landade snett med huvudet i golvet. Vårdaren slog sönder mig, jag var helt borta och såg stjärnor.

En polisanmälan om misshandel ligger nu på Katrineholmspolisen bord, men än så länge har inga förhör hållits.

Behandlingshemmets vd har dock en helt annan bild än den intagne om vad som har hänt.

- Klienten skulle avvisas då han hade varit hotfull mot andra intagna, men han vägrade. När vi skulle fösa ut honom började han slå runtomkring sig. Vårdaren var tvungen att lägga ner honom.

Men vårdaren slog inte den intagne, berättar vd:n.

- Det finns ett 30-tal vittnen som kan berätta att vi inte använde våld. Jag såg att han fick ett skrapsår, men det fick även jag och vårdaren. Till slut lugnade den intagne ner sig, reste på sig och plockade ihop sina saker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om