- Det var jättegott, säger Olle Nyberg.
Han har just provsmakat lammfärsbiffarna som serveras med ris och en tomatsås gjord med plommon och aprikoser. Rejhan Basic högg också in på lammfärsbiffarna direkt. På hans tallrik ligger även en sallad med syrade frukter och grönsaker.
– Den här maten ser fräschare ut och smakar mer än den vanliga, tycker Rejhan Basic.
Medan eleverna har haft påsklov har kökspersonalen vidareutbildat sig. Michael Bäckman, kökschef för en Krav-certifierad skolrestaurang i Huddinge, var på besök i Katrineholm förra veckan för att dela med sig av sina kunskaper om riktig mat, lagad från grunden utan tillsatser. Resultatet av besöket verkar falla de flesta eleverna i smaken.
Klasskompisarna Kristina Karlsson och Moa Sjöstrand inledde buffén med att pröva nudelkycklingsoppan.
- Det är spännande när det inte är något vanligt. Men soppan kunde gärna fått vara lite mer kryddad, tycker Kristina Karlsson.
Moa Sjöstrand äter några skedar soppa innan omdömet kommer.
- Det är något som smakar tomtegröt, säger hon förvånat.