"Parkmiljöer behövs för vårt välbefinnande"

Sammanslagningen av Gröna kulle och Stadsparken låter vänta på sig. Från början skulle parken vara klar till Katrineholmsveckan. Nu är invigningen beräknad till oktober.

Katrineholm2012-06-29 16:57

- Vi måste följa alla bestämmelser om regler kring upphandling och så vill vi att de som arbetar här också ska ha semester, därför har det dragit ut på tiden, säger Håkan Stenström trädgårdsarkitekt, på Katrineholms kommun.

Mycket har hänt sedan det första spadtaget togs för att förena de båda parkerna i slutet av mars. Djulögatan som skar mellan parkerna är uppriven och trafiken där ett minne blott. Arbetet med en gång och cykelväg i grus där den trafikerade gatan låg har påbörjats. Häckar har tagits bort så att de som går och cyklar ska kunna se vad som finns runt om i parken och känna sig trygga. Fler och bredare gångstigar har skapats och 75 rhododendron har planterats.

I slutet av den planerade grusvägen som fogar samman parkerna i närheten av genomfartsleden har arbetet med ett minitorg påbörjats. Det kommer att förstärka känslan av en enad park ytterligare.

- Jag vill att det ska hända saker i parken. Här finns möjlighet att spela boule och föreningar kan visa upp sig, säger Håkan Stenström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om