Parken håller stängt kvällstid – satsar på lunchbuffé

Restaurang Parken är nu stängd kvällstid och helger. Istället kommer de under lågsäsongen satsa på lunchbuffé på vardagar. "Det bästa är att börja med lunchen och så bygger vi vidare därifrån", säger Kristofer Winnerhed, verksamhetsansvarig.

Restaurang Parken är nu stängd kvällstid och helger. Istället satsat man på lunchbuffé på vardagar, berättar Kristofer Winnerhed.

Restaurang Parken är nu stängd kvällstid och helger. Istället satsat man på lunchbuffé på vardagar, berättar Kristofer Winnerhed.

Foto: Carina Bergius/arkivbild

Katrineholm2022-01-12 17:02

I måndags öppnade Parken igen efter att ha haft stängt över jul och nyår. Det nya är att restaurangen inte kommer ta emot middagsgäster för tillfället utan istället har man återinfört lunchbuffén.

– Nu är vi tillbaka i den här härvan med covid och januari och februari brukar vara rätt sömniga på landsbygden. Så vi börjar så här sedan får vi se när vi utökar öppettiderna men det planerar vi att göra, säger Kristofer Winnerhed.

Han säger också att de aldrig haft några stora planer på kvällsaktiviteter under januari och februari eftersom det är lågsäsong. Dessutom gör de nya restriktionerna det svårare. 

– Vi kommer nog dra igång klubbkvällarna igen framåt våren. Nu får man inte ens ha öppet längre än till 23 och då går det inte att göra det på ett bra sätt så då väljer vi att avvakta.

Han säger att många efterfrågat deras lunchkoncept från 2018 och därför har man valt att satsa på det nu under lågsäsongen.

– Vi fick sluta med buffén eftersom restriktionerna inte tillät det men nu är det okej och då känner jag att det inte finns något problem att ha det upplägget.

Vad händer om restriktionerna kommer tillbaka?

– Skulle det vara så att det blir ett förbud på bufféservering så ställer vi om.

Hur har de första dagarna varit?

– Jag har en förhoppning om att fler och fler kommer och köper lunch. Måndag, tisdag och onsdag har det inte varit jättelönsamt. Det är fattigmansmånader nu.

undefined
"Jag har en kollega som tar betalt i kassan och resten gör jag", berättar Kristofer Winnerhed.

Innan jul valde tre anställda att lämna restaurangen för nya uppdrag. Nu sköts allt av Kristoffer och ytterligare en anställd. 

– De valde att lämna för studier eller andra uppdrag. Vi hade några extra också men de är inte heller kvar. Jag har en kollega som tar betalt i kassan och resten gör jag. Men jag skulle inte säga att vi gått ner på sparlåga när det gäller maten. Det är middagsnivå fast på lunchen.

Vet du när ni tänker utöka öppettiderna?

– Det får vi se. Det bästa är att börja med lunchen och så bygger vi vidare därifrån. Vi fick bra gensvar på vår uteservering i somras så vår avsikt är att bygga vidare på det den här sommaren. Jag tror att det kommer att ge med sig. Det är inte alls samma läge nu som det var vid den här tiden förra året, säger Kristofer Winnerhed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!