Kommunens säkerhetschef Tobias Plantin berättar att man också hittat lustgastuber vid Duveholmshallen, i Värmbol och på området runt Järvenskolan.
– Vi kartlägger mer och fortsätter skapa oss en bättre bild av problematiken, säger han.
För några år sedan, när tidningen uppmärksammade lustgasanvändningen, hittades drivor av små tuber, bland annat i skogspartiet vid Nävertorpsskolan. Men de tuber tidningen hittat nu är stora och det är flera tuber på en gång, vilket också Tobias Plantin bekräftar är det vanliga när kommunpersonal gjort fynden.
Det man gör med lustgasen är att andas in den för att få ett kortvarigt rus. Medicinskt används lustgas som smärtlindring vid exempelvis förlossningar. Den används också i gräddsifoner där den ger fluffig grädde och det är varken olagligt att inneha lustgasen eller att använda den.
På nätet säljs lustgas, ofta i storpack, under namn som "magic whip", som kanske ska föra tankarna till vispgrädde (whipped cream). På en webbsida som säljer lustgas i storpack beskrivs lustgas som till för "allt från matlagning och dryckestillverkning till medicinska applikationer".
– Vi tycker inte att det är något jättestort problem i lokalpolisområde Katrineholm. Vi ser också lustgasbehållarna som ligger slängda, men vi har inte träffat på så många som använt det, säger kommunpolis Mattias Klingström i Katrineholm.
I några kommuner har det införts lokala förbud mot lustgasanvändning. Dit hör Nyköping.
– Förbudet fungerar som alkoholförtäringsförbudet. På vissa platser får man inte bruka lustgas, enligt de lokala ordningsföreskrifterna. Lustgas är inte förbjudet, men för att säkra och trygga vissa miljöer får man inte bruka det där, säger Per Lindberg, kommunpolis i Nyköping.
Han uppfattar att lustgas nu brukas mindre i krogmiljöer och ute på gator i Nyköping, men han vet inte om förbudet bara flyttat lustgasanvändningen, eller om den faktiskt minskat.
– Egentligen är förbudet inget sätt att minska bruket generellt, utan ett sätt att skapa tryggare platser. Hög berusning ökar risken för ordningsstörningar och brott, säger Per Lindberg.
I Katrineholm har diskussioner om lustgasförbud förts.
– Men inget är bestämt än. Vi vill se hur utspritt användandet är först. Om vi påträffar ungdomar som brukar lustgas nu är det inte brottsligt, det de gör, men är det barn blir vi oroliga så klart. Då kontaktar vi socialtjänsten och vårdnadshavare. De blir ju berusade, även om ämnet är lagligt, säger Mattias Klingström.
Johan Söderberg (S) är kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm. Han säger att det finns förslag om att införa lustgasförbud i den lokala ordningsstadgan även här.
– Kommunledningsförvaltningen har fått i uppdrag att ta fram ett förslag på hur det skulle kunna se ut i Katrineholm. Men frågan är förstås vad det får för faktisk effekt.
Främst, tror Söderberg, skulle det lokala förbudet hjälpa polisen.
– Det blir ett extra verktyg för polisen, att kunna skingra en folksamling eller se till att vissa individer försvinner från platsen. Men det handlar mycket om polisens resurser också.
Per Lindberg i Nyköping säger att förbudet på vissa platser kanske kan få effekten, att fler förstår att lustgas inte är bra. Men, konstaterar han, för att åstadkomma förbud i hela samhället krävs insatser på annan nivå än den kommunala, med lagstiftning.