Oscar, 18, anordnade uppskattat race i Spökbacken

Forssjösonen Oscar Heikkinen arrangerade på lördagen ett spökrace i Spökbacken. Såväl barn som vuxna deltog i tävlingen, som slutade med en söt prisutdelning. "Det viktigaste är att folk har kul i backen", sade Oscar Heikkinen innan racet drog i gång.

Oscar Heikkinen anordnade på lördagen Spökracet i Spökbacken.

Oscar Heikkinen anordnade på lördagen Spökracet i Spökbacken.

Foto: Jimmy Persson

Katrineholm2022-02-19 16:41

Oscar Heikkinen, 18, är uppväxt i Forssjö, men studerar numera sista året på gymnasiet. Han läser äventyrsturism vid Forshagaakademin i Värmland och får lära sig allt från äventyrsguidning till företagande. Som gymnasiearbete hade han planer på att anordna fjällvandring på Kebnekaise, men så blev det inte. I stället vände han blicken hemåt och mot Spökbacken, där han åkt skidor sedan han var knatte. 

På lördagen anordnade han Spökracet för både barn och vuxna. Drygt tio personer deltog genom att åka två gånger nedför den stora backen. Tävlingen gick ut på att ha så liten tidsskillnad som möjligt mellan de båda åken. 

– Det ska vara en hopptävling här vecka 9, så då ville jag passa på att göra en slalomtävling. Vi la ut information på både Facebook och Instagram, men det har varit lite tight med tid att få till tävlingen. Det blir i alla fall någonting av det och det viktigaste är att folk har kul i backen, sade Oscar Heikkinen innan det var dags för start. 

Förstaplatsen, bland personer över 16 år, knep Filip Ahlström. Andraplatsen gick till Oliver Pettersson, medan skidklubbens ordförande, Henrik Ifvarsson, knep tredjeplatsen. 

undefined
Filip Ahlström kammade hem förstaplatsen i gruppen över 16 år.

Bland de tävlande fanns också Nina Lindh, 46, med. 

– Det är inte en gammal avdankad OS-förhoppning som har hittat fram. Jag åker för att inspirera andra, sade hon och skrattade. 

undefined
Nina Lindh, 46, var den äldsta deltagaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!