Socialstyrelsens hemlöshetskartläggningar har gjorts, på uppdrag av regeringen, vart sjätte år sedan 1993.
Enligt den senaste kartläggningen, som presenterades i dagarna, har antalet personer som sover under bar himmel, i trappuppgångar eller befinner sig i annan typ av akut eller tillfällig hemlöshet, minskat något.
I kartläggningen delas de hemlösa upp i fyra olika kategorier.
I Katrineholm finns det åtta personer som är akut hemlösa.
– Det här innefattar även personer som bor i skyddade boenden på grund av utsatthet av våld i nära relation. Vilket är merparten av de åtta, säger Anna-Lena Ramstedt, socialchef i Katrineholms kommun.
Nio personer saknar boende efter att ha varit på behandling på institution medan 64 personer har fått hjälp av socialförvaltningen att få en långsiktig boendelösning.
Det handlar om människor som inte kan få ett hyreskontrakt på egen hand, på grund av exempelvis hyresskulder.
– En person eller familj som på egen hand inte lyckas få ett förstahandskontrakt eller blir vräkt, kan ansöka om insatsen "träningslägenhet". Den insatsen syftar till att kontraktet så småningom ska överlåtas från kommunen till den enskilde, säger Anna-Lena Ramstedt.
Till sist finns det åtta personer som bor i eget ordnat tillfälligt boende.
– Det kan handla om unga vuxna som inte kan flytta hemifrån trots önskemål om det.
Hemlöshet är vanligast i storstäderna. Enligt Socialstyrelsens kartläggning finns 40 procent av alla personer i akut hemlöshet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Totalt är 27 383 personer hemlösa i Sverige.