Nya ljustekniken invigdes i bowlinghallen

Kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg (S) kastade klotet och förklarade den nya ljustekniken i bowlinghallen för invigd.

Mats Ganebring, Johan Söderberg, Chris Bendroth och Anneli Hedberg hoppas att den nya ljustekniken i bowlinghallen ska locka många nya besökare.

Mats Ganebring, Johan Söderberg, Chris Bendroth och Anneli Hedberg hoppas att den nya ljustekniken i bowlinghallen ska locka många nya besökare.

Foto: Carina Bergius

Katrineholm2022-01-28 16:31

Discobowling är populärt. Katrineholms bowlingcenter har tagit ytterligare ett steg, för att ge spelet extra dimension. Under fredagen invigdes hallens nya ljusteknik.

– Kommunen har gjort en investering på 490 000 kronor för det här. Vi har också ingått ett nytt avtal när det gäller hyran, så att finansieringen kommer tillbaka på det sättet. Vi vill bejaka nya sporter men också utveckla de sporter som finns, säger Anneli Hedberg (S), service- och tekniknämndens ordförande.

– Vi hoppas att det här ska bli ytterligare ett lyft för bowlingen, både för nöjesbowlingen och för dem som sportar, säger Johan Söderberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

De nya projektorerna kan dels leverera mönster av olika slag på banorna, för nöjes skull. Men här finns också stora träningsmöjligheter.

– Vi skjuter upp oljeprofilen på banan och då kan man se var oljan ligger och anpassa sitt slag efter det. Man kan även rita ut punkter eller linjer som man vill spela efter, berättar Chris Bendroth, som driver bowlinghallen med Mats Ganebring och hans fru Magdalena.

Poängsystem och ljusteknik samarbetar dessutom. Så när man slår en strike visas det tydligt även på banan.

– Det här känns jättebra. Många som sett det hittills tycker att det är en wow-upplevelse, säger Mats Ganebring.

Enligt honom finns närmaste hall, med enbart nöjesbowling, i Mjölby. 

Chris Bendroth tror och hoppas att den nya satsningen bland annat kommer att kunna locka sportbowlare till läger i Katrineholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!