De hade en bronsmedalj att försvara när de i helgen tävlade i SM i grillning. Det blev en fjärdeplats totalt i tävlingen men i deltävlingen med fläskbog tog de silver och ännu bättre gick det med kambenen, där de kan titulera sig svenska mästare.
– Vi ska se om vi kan tävla lite mer och sedan komma tillbaka och vinna SM, säger Per Ehrlund.
Tävlingsmomenten bedöms utifrån olika kriterier som utseende, hur man behandlar råvaran, mörhet och såklart hur det grillade köttet smakar.
Per Ehrlund tävlar tillsammans med Christer Söderberg och Annabell Nilsson i laget BarbieQ.
– Min kollega Christer och jag har tävlat i New York och blev årets grillkock 2012. Nu tog vi in Allabell som är väldigt duktig.
Per Ehrlund berättar att han alltid har grillat men att det var efter deltagandet i programmet grillmästarna som karriären tog fart. Innan dess hade han en byggfirma men nu är det grillning som gäller, även på vintern.
– Klart man kan grilla på vintern. Man skottar först fram till grillen och sen skottar man fram till garageuppfarten.