Myllymäki fick fint kockpris

Katrineholms egen kändiskock Tommy Myllymäki prisades i veckan för sina matlagningsinsatser.

Katrineholm2016-01-22 13:33

Det är Gastronomiska Akademien som prisat katrineholmssonen med sin årliga medaljutdelning.

Tommy Myllymäki, som till vardags driver Julita Wärdshus, fick en medalj av den finaste valören med motiveringen "för utomordentliga insatser för svensk matkultur".

Vidare kallade Akademien Myllymäki för "råvarornas noggranne mästare som driver på restaurangutvecklingen med kommande stora stockholmska projekt. Har tävlat fyra gånger i Bocuse d´Or med stor framgång."

Tommy Myllymäki föddes i Katrineholm och är utbildad kock på Lindengymnasiets restaurangprogram.

"Otroligt stolt att jag idag blev tilldelad Gastronomiska Akademiens guldmedalj för utomordentliga insatser för svensk matkultur. Tack alla på vägen hit som delat med er av er kunskap", skriver Tommy Myllymäki på Facebook.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om