Motorkompaniet utökar sin verksamhet

Den 1 oktober tar Motorkompaniet över bilvårdsföretaget Top car, som ligger mitt emot bilfirman, på Bievägen.

John Lindeberg, platschef på Motorkompaniet, ser fram emot att kunna erbjuda kunderna flera olika tjänster.

John Lindeberg, platschef på Motorkompaniet, ser fram emot att kunna erbjuda kunderna flera olika tjänster.

Foto: Carina Bergius/arkivbild

Katrineholm2021-09-29 10:33

Motorkompaniet har tidigare haft samarbete med Top car. Nu tar man över firman med två anställda. Verksamheten blir dock kvar i sina nuvarande lokaler.

– Eftersom vi växer från år till år så nyttjar vi deras tjänster allt mer. Det kändes som ett naturligt steg, att införliva den i verksamheten. Både rent likviditetsmässigt men även miljömässigt, säger John Lindeberg, platschef på Motorkompaniet.

Top car erbjuder tjänster som bland annat lackförsegling och in- och utvändig rekonditionering. Enligt John Lindeberg blir de här tjänsterna mer och mer populära.

– Miljömässigt får vi bättre koll på vilka medel som används eftersom vi redan har ett väl utvecklat miljöarbete på Motorkompaniet, fortsätter John Lindeberg. 

Miljöarbetet sker i samarbete med Nemax miljöhantering AB.

Under hösten kommer även biluthyrningsföretaget Avis att flytta in i Motorkompaniets lokaler. De kommer att hyra en plats där. 

– Det här gör vi också för att bli mer kompletta som återförsäljare och företag.

Lindeberg ser närheten till järnvägsstationen som en stor fördel för den som behöver hyra en bil. Han tror också att det är viktigt att kunna erbjuda kunderna många olika tjänster på en och samma plats i dag.

– Förr var det så att ett bilföretag hade i princip allt. Sedan blev det populärt att det skulle outsourcas. Men det känns som om vi är på väg tillbaka. Kunderna vill gärna åka till ett och samma ställe. Då känns det ju bra för oss att kunna erbjuda allt det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!