Melvin serverar glass i stora lass hela sommaren

Personalen i glasskaféet vid Stora Djulö har en minst sagt hektisk sommar. Populärast är glassen med smak av kola-havssalt.

Melvin Rundlöf serverar glass vid Stora Djulö.

Melvin Rundlöf serverar glass vid Stora Djulö.

Foto: Philip Dahl

Katrineholm2021-08-06 10:21

När restriktionerna började släppa märkte personalen vid Stora Djulö en ökad anstormning till glasskaféet. Glassbaren, som egentligen är ett stort växthus, har funnits sedan 2014. Det har blivit ett populärt utflyktsmål i Katrineholm, menar Sara Lagerbäck, vd på Hotel Statt. 

– Det har mer och mer blivit ett besöksmål. Det handlar inte bara om folk som är på genomresa, en del söker till och med upp oss. Även många campinggäster kommer hit, säger Sarah Lagerbäck. 

För Melvin Rundlöf är det andra sommaren i rad bakom glassdisken. Ett minst sagt bra sätt för att tjäna extra pengar under studietiden. Han berättar att många glassmaker är populära, men att det finns de som sticker ut. 

– Populärast är kola-havssalt, men även nyheten för i år: ruby-choklad och bär. Sedan finns det många som köper den egentillverkade "snurriga kolan", som består av pecannötkola, kola-havssalt, saltkola-topping, grädde och kolasnöre. Den har jag fått göra många gånger, så nu kan jag den utantill, säger Melvin Rundlöf. 

I juli verkade alla dagar vara glassdagar. I synnerhet måndagskvällarna då det anordnats bilträffar. Då har kön ringlat sig extra lång. 

– Då har det mest varit populärt med mjukglass, säger Sarah Lagerbäck. 

För att värna om miljön har glasskaféet tagit bort plastbägarna. I stället serveras glassen i ätbara kex-bägare. 

Glasskaféet bommar igen för den här säsongen sista söndagen i augusti. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!