– Handeln gick ned och de flesta handlare bad mig skippa Katrineholm, säger Francois-Xavier Mauraisin, koncernen Gerauds Sverigebaserade representant, som sedan 2012 ordnar matmarknader runt om i Sverige.
Såväl företagets "internationella gatumarknad" som dess "italienska by" uteblir.
– Det betyder inte att vi inte återkommer. Men vi försöker med en annan stad i området, Nyköping.
KFV Marknadsföring, lokala företagares och Katrineholms kommuns satsning på att locka folk till området, fick redan i höstas besked om att marknaderna uteblir.
– Det är naturligtvis tråkigt, men å andra sidan kan jag tänka att om vi inte handlar så mycket som de önskar kan det vara bra med ett uppehåll, säger vd Louise Magnusson.
– Men det vore bra att ha dem kanske vartannat år, de är ett roligt inslag i stadsbilden.
KFV bjöd marknaden på torghyran, men mer stöd från samhällsaktörer hade inte hjälpt.
– På vissa ställen får vi betala för platsen, för elektricitet, sopor. Vissa städer tar hand om det och har sponsorer. Men det avgör inte om vi kommer eller inte, säger Mauraisin, som också köper reklam i tv och sociala medier.
– Vi har evenemang i 28 städer. Vanligen blir det fler och fler gäster när folk lär känna oss och vi förbättrar utbudet. Men i Katrineholm och på några andra orter har det minskat.
Louise Magnusson håller modet uppe.
– Jag ser inte någon vikande trend, tvärtom. Det blir till exempel inte färre människor på Katrineholmveckan. Likaså Nationaldraget är jättestort.
Blir det något annat evenemang som tröst?
– Inte nu på våren, utan det är Katrineholmsmarknaden i maj.
Ska matmarknaderna ersättas?
– Inte i år. Vi jobbar med olika uppslag för att hitta på roliga saker, men jag vill inte avslöja dem nu, säger Magnusson.
Francois-Xavier Mauraisin hoppas få träffa ortsbor i år trots vägvalet.
– Det är inte så långt till Nyköping. När vi är i Luleå kör folk enkel resa fyra timmar!