Det säger Helena Ohlsson, enhetschef för läkarna, skolsköterskorna, psykologerna, kuratorerna och de specialiserade pedagoger som ingår i verksamheten.
Efter en tuff tvåveckorsperiod tidigare i vår är Barn- och elevhälsan nu igenom nålsögat, beskriver hon.
– Vi hade initialt en hög sjukfrånvaro, och under en period lånade vi ut en kurator och fem av elva sjuksköterskor. Då fick vissa delar av verksamheten stryka på foten.
Det innebar till exempel att elevutredningar fick läggas på is, att förbokade hälsosamtal sköts fram i tid och möten ställdes in.
– Vi fick koncentrera oss bara på det medicinska: vi har fortsatt att följa vaccinationsprogrammet, och gjort så många hälsobesök och medicinska kontroller vi kunnat. Det fungerade bra, sammanfattar Ohlsson.
Covid-19-krisen i samhället har haft en tydlig påverkan på hur många barn mår. Barn- och elevhälsan ser en ökad oro bland grundskolans elever.
– Det kan vara oro för vad media rapporterar om covid, men också för att själv bli sjuk eller vad som ska hända när en förälder blivit arbetslös.
– Det finns en liten grupp elever, ett 30-tal, som har fått ökad frånvaro. Det är en helt ny grupp som blivit hemma och som påverkats av pandemin på olika sätt, säger Helena Ohlsson.
För många barn har det dock varit en trygghet att fortsätta gå till skolan, tror hon.
– Det var rätt att hålla grundskolan öppen. Eleverna har fått bli kvar i sin normala vardag i den fristad skolan är.