Ändebols gård kan vinna Stora turismpriset

Nu står det klart vilket besöksmål som får representera KFV-regionen i kampen om det Stora turismpriset. Vem kandidaten var avslöjades under måndagens besöksnäringsdag.

Under måndagens besöksnäringsdag fick Katarina Molitor veta att hon nominerats till Stora turismpriset.

Under måndagens besöksnäringsdag fick Katarina Molitor veta att hon nominerats till Stora turismpriset.

Foto: Pressbild Plus Katrineholm

Katrineholm2023-09-19 20:02

Det var på Båsenberga som måndagen gick i besöksnäringens tecken. 

– Det var en dag för näringslivet då vi fokuserade på bland annat platsutveckling.Vi hade ett 60-tal deltagare och det var många lokala aktörer från stora och små besöksmål i Katrineholm, Flen och Vingåker med grannar, berättar Jakob Jansson, vd på Plus Katrineholm.

Som grand finale på dagen avslöjades det vilket besöksmål som kommer att representera de tre kommunerna när Tillväxtverkets stora turismpris ska delas ut.

– Det är besöksorganisationerna Vingåkers kommun, Visit Flen och Plus Katrineholm som tagit fram kandidaten och det har varit en process under sommaren och tidig höst.

Lotten i år föll på det ekologiska och småskaliga lantbruket i Ändebols gård två mil utanför Katrineholm som drivs av familjen Molitor. Gården är sedan länge ett besöksmål och här finns bland annat en gårdsbutik med kafé och bageri.

– Vi tror verkligen på Ändebols gård som kandidat, då det är ett extra stort fokus på hållbarhet i år. De har fantastiska ekoprodukter och kör ogräslunch, där de som kommer dit och hjälper till att rensa ogräs bjuds på lunch.  Ändebols gård samarbetar med småskaliga odlare och vill verkligen vara en changemaker.

Katarina Molitor fanns på plats i publiken och fick överrumplad ta emot publikens applåder.

– Hon visste inget på förhand och blev oerhört hedrad och rörd över utmärkelsen. Hon berättade om deras dröm och vision, berättar Jakob Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!