Sökte efter mobiltelefonen – orsakade seriekrock

20-åringen skulle bara ta upp mobilen och kolla vad klockan var. Då körde hon in i framförvarande bil och orsakade en seriekrock.

Tingsrätten menar att kvinnan inte var tillräckligt uppmärksam på trafiksituationen och hinder framåt i trafikriktningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Tingsrätten menar att kvinnan inte var tillräckligt uppmärksam på trafiksituationen och hinder framåt i trafikriktningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Gorm Kallestad

Katrineholm2023-11-03 06:58

Det var vid ett tillfälle i maj som olyckan var framme på riksväg 56, strax norr om Katrineholm. Vägbanan var torr vid tillfället och det var uppehållsväder. Kvinnan har berättat att hon är van att köra den aktuella vägsträckan och att hon kört där många gånger under tiden som vägarbete pågår.

Den här morgonen var hon på väg till jobbet och orolig för att komma för sent. 

Hon har berättat att hon såg trafikljuset en bra bit bort och att det visade grönt. Hon uppfattade även att hon hade andra bilar framför sig. Mobiltelefonen låg i väskan på passagerarsätet. Kvinnan försökte vid tillfället ta fram den för att titta på vad klockan var, eftersom klockan i bilen inte gick helt rätt.

Kvinnan noterade då inte att trafikljuset slog om till rött och att bilarna framför henne stannade. Hon körde i hög fart in i fordonet framför henne, som slungades framåt och in i framförvarande bil.

I den bilen satt en man som ådrog sig kroppskador i form av smärta i axlar, nacke och ländrygg.

Nu har kvinnan dömts för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Kvinnan döms till 60 dagsböter à 250 kronor, vilket blir 15 000 kronor. Hon ska också betala 9 344 kronor i skadestånd till den skadade mannen. Beloppet avser bland annat förlorad arbetsinkomst och sveda och värk. 20-åringen ska också betala 1 000 kronor till brottsofferjouren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!