Köpeavtal påskrivet för 9 500 kvadratmeter på Lövåsen

Nu har 9 500 kvadratmeter på Lövåsen sålts till bolaget Svenska stålbyggen Mälardalen. Priset landade på drygt 2,8 miljoner kronor.

I september 2020 berättade Hans Bohm från Svenska stålbyggen, Stefan Toll och Mats Lundevaller om det tecknade markanvisningsavtalet. Nu är köpeavtalet påskrivet för fastigheten på Lövåsen.

I september 2020 berättade Hans Bohm från Svenska stålbyggen, Stefan Toll och Mats Lundevaller om det tecknade markanvisningsavtalet. Nu är köpeavtalet påskrivet för fastigheten på Lövåsen.

Foto: Emma Eriksson

Katrineholm2021-04-06 17:02

Hösten 2020 kunde Kuriren avslöja att det fanns en spekulant på en del av fastigheten Lövåsen 1:3. Den aktuella tomten ligger utmed Österleden, mellan ambulansstationen och Dekra bilbesiktning.

Ett markanvisningsavtal tecknades med bolaget Svenska stålbyggen Mälardalen, som är ett dotterbolag till Svenska stadsbyggen i Nacka strand. Bolaget hade för avsikt att bygga åt en aktör som vill etablera sig på hela tomten, alternativt satsa på någon form av företagspark.

Att Stockholmsföretaget fick upp ögonen för Lövåsen var en ren slump.

– Vi har ett projekt i Järfälla där byggaren bor i Katrineholm och han tipsade oss. För oss är det här en drömtomt och kommunen har gjort ett oerhört bra jobb för att sänka tröskeln för byggstarten, berättade Hans Lindbohm från Svenska stålbyggen.

Nu är projektet ett steg närmare byggstart. Nyligen skrevs ett köpeavtal mellan Svenska stålbyggen och Katrineholms kommun för de 9 500 kvadratmeterna. Köpeskillingen blev drygt 2,8 miljoner kronor, vilket motsvarar 300 kronor per kvadratmeter.

Inom två år ska fastigheten vara bebyggd enligt köpeavtalet. Än så länge vill inte Hans Lindbohm från Svenska stålbyggen gå in på vad det blir på platsen.

– Vi planerar för en fastighet för företagare. Det kommer att bli en byggnad på närmare 4 000 kvadratmeter, men jag kan inte berätta vad det rör sig om för verksamhet riktigt än. Vi räknar med att kunna börja bygga i höst och målet är att inflyttning ska kunna ske sommaren 2022, säger Hans Lindbohm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!