"Kongo är inte som Sverige där det finns papper på allting"

Riksdagsledamoten Gunvor G Ericson (MP) tänker kämpa för att av Severine Ntiaka Nkieri får stanna i Sverige. Migrationsverket har beslutat att Severine Ntiaka Nkieri ska avisas till Kongo. Severine Ntiaka Nkieri är rädd för att hon kommer att torteras och fängslas om hon skickas tillbaka till Kongo.

Katrineholm2012-11-12 09:55

- Jag tycker att det är en helt absurd situation hon befinner sig i, säger Gunvor G Ericson (MP).

Under helgen besökte hon Severine Ntiaka Nkieri för att lyssna på hennes historia. Migrationsverket kräver att Severine bland annat ska visa upp papper som styrker att hon varit fängslad i Kongo.

- Kongo är inte som Sverige där det finns papper på allting. Det är många i Kongo som fängslas utan rättegång, säger Gunvor G Ericson.

Migrationsverket kräver också papper som styrker att Severine varit aktiv i en organisation som ägnade sig åt socialt arbete och hjälpte sjuka fångar. Ett engagemang som gjorde att även Severine Ntiaka Nkieri till slut greps och fängslades. Gunvor G Ericson (MP) tänker nu göra vad hon kan för att uppmärksamma ärendet. Hon hoppas bland annat att Amnesty ska kunna leta upp bevis som styrker Severines engagemang i den organisationen där hon hjälpte sjuka fångar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om