Ny kedja etablerar sig på Lövåsens handelsområde

Ytterligare en aktör etablerar sig på Lövåsen. Markköpet har gått i lås och byggstart planeras till nästa år.

Här, bakom rondellen på Österleden, ska den nya kedjan etablera sig. På bild syns också Niklas Segendorff, företagets regionchef för Mälardalen och Västkusten.

Här, bakom rondellen på Österleden, ska den nya kedjan etablera sig. På bild syns också Niklas Segendorff, företagets regionchef för Mälardalen och Västkusten.

Foto: Jimmy Persson och pressbild

Katrineholm2022-11-15 17:02

I juni förra året rapporterade tidningen att Karl Hedin bygghandel hade planer på att slå upp portarna på Lövåsen. Tillsammans med kommunen slöts ett markanvisningsavtal i väntan på att företaget skulle fatta det slutgiltiga beslutet kring en eventuell nyetablering. 

Före sommaren bestämde man sig för att förverkliga planerna och köpte därför den 14 000 kvadratmeter stora tomten, belägen utmed Österleden, i höjd med den nya rondellen vid Bilprovningen. Ungefär 3 000 kvadratmeter kommer att vara under tak. Totalt uppskattas kostnaden för tomten landa på drygt 5,3 miljoner kronor, vilket tillfaller kommunens kassa. 

Niklas Segendorff, bolagets regionchef för Mälardalen och Västkusten, förklarar varför Katrineholm är intressant. 

– Vi vill förtäta i områden där vi redan finns. Tittar vi geografiskt i Sörmland har vi bara butiker i Eskilstuna och Strängnäs, men vi ser att andra orter också kan vara intressanta. Därför bestämde vi oss för Katrineholm. Det ligger inom körbart avstånd från både Eskilstuna och Strängnäs och våra kunder, främst byggföretag, kanske åker till Katrineholm för att göra jobb. Då underlättar det att vi finns på orten. Katrineholm är dessutom en expansiv ort, även om byggtakten tidigare låg nere efter att Scania försvann, säger Niklas Segendorff. 

Vidare berättar han att deras största kundgrupp är lokala byggföretag, men också större bolag som exempelvis Peab. Även privatpersoner är välkomna på de allra flesta orterna där företaget har verksamhet. 

Just nu håller man på att etablera sig i Sälen, där bygget kommit ungefär halvvägs. Därefter ska bygghandeln uppföras i Knivsta utanför Uppsala. Först när dessa två är klara kan bygget av Katrineholmsbutiken påbörjas, vilket är planerat till någon gång nästa höst. 

– Vi brukar bara hålla i gång ett bygge i taget, för att hinna med och ha kontroll på läget. Jag skulle tro att vi om ungefär ett år kan vara i gång med bygget i Katrineholm. Först ska bygglov sökas och nu används vår tomt som upplag för massor från området. Efter det första spadtaget tar det upp emot ett år innan det är klart. I slutet av 2024 är planen att vi ska öppna. 

Tidigare har det aviserats att mellan tio och femton personer behöver anställas. Den siffran ligger kvar. 

– Vi har ingen jättebra aning än, men i ett startläge tror vi att det rör sig däromkring, säger Niklas Segendorff. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!