KLART: Skandalartist till Katrineholmsveckan

Nu står det klart vilka artister som uppträder i restaurangtältet under Katrineholmsveckan. Kommer gör flera välkända artister – med miljontals spelningar på Spotify. "Vi har strävat efter en bred och varierad lineup", säger Jeger Khalaf, NK:s ägare.

Frej Larsson drar oftast mycket folk till sina spelningar.

Frej Larsson drar oftast mycket folk till sina spelningar.

Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Katrineholm2024-06-25 16:47

Tidningen har tidigare rapporterat att NK bar och kök återigen fått förtroendet att driva restaurangtältet under Katrineholmsveckan i augusti. Nu har NK bar och kök presenterat artisterna, och det blir ordentligt röj med norsk festmusik, epadunk och gamla klassiker i restaurangtältet. Flera välkända musikgrupper och artister med miljontals spelningar på olika musiktjänster kommer till Katrineholm i sommar. Bland dem finns Vaert, Ronachs Kapell, Björn Rosenström och Looket. Uppträder gör också norska artisterna Kuselofte samt Bek och Moberg. 

– Vi är nöjda med årets startfält. Det känns spännande att Katrineholmsveckan snart är här, säger Jeger Khalaf, som äger NK bar och kök.

Hur tänkte ni kring urvalet av artisterna?

– Vi har strävat efter en bred och varierad "lineup". Vi har inkluderat både lokala och icke-lokala talanger samt olika musikgenrer för att erbjuda något för alla. Vi har också skapat en balans mellan olika musikstilar för att göra festivalen så dynamisk och underhållande som möjligt, säger Jeger Khalaf.

Bland artisterna finns även den omskrivna skandalartisten Frej Larsson, mest känd som medlem i rapgruppen Maskinen. Gruppen vann guldmicken vid P3 Guldgalan 2013 efter att ha fått flest röster från lyssnarna.

Även om gruppen gjorde sin sista spelning på ett fullsatt Gröna Lund 2015, fortsätter deras megahits som “Krossa alla fönster”, “Segertåget” och “Alla som inte dansar” att vara populära på Spotify. Hans mest spelade singel “Anna Book” har i dagsläget 29,6 miljoner lyssningar på Spotify.

Men Frej Larsson har även stått i rampljuset på andra sätt. Han har med sig en dom för ringa narkotikabrott och fick stor uppståndelse när han på grund av en låttextrad om en polis dömdes av hovrätten till hot mot tjänsteman. Han friades dock av Högsta domstolen i det senare fallet. 

En del av repertoaren innehåller obscena texter. Hur högt i tak har ni egentligen för snuskiga låtar?

– Vi svarar inte för artisternas texter utan låter artisterna svara för dem. De är kända artister och deras musik spelas regelbundet på radiokanaler. Kontakta deras agent för eventuell kommentar, säger Jeger Khalaf. 

Sammanlagt blir det sju uppträdanden under Katrineholmsveckan, som pågår 3-11 augusti. 

Startfältet:

8 augusti: Vaert

9 augusti: Björn Rosenström

9 augusti: Looket

9 augusti: Kuselofte

10 augusti: Frej Larsson

10 augusti: Bek och Moberg

10 augusti: Ronachs Kapell

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!