Katrineholmarna vill fira med finmat på nyårsafton

Årets sista dag är snart här och det väljer många att fira med färdiglagad nyårscatering.

Ida Fjällstrid, kökschef på Fotografens café och bistro, tror att många uppskattar att få restaurangmat hemma.

Ida Fjällstrid, kökschef på Fotografens café och bistro, tror att många uppskattar att få restaurangmat hemma.

Foto: Philip Dahl

Katrineholm2021-12-29 20:58

Hos Fotografens café och bistro i centrala Katrineholm råder en gemytlig stämning. Matsalen har stängt för gäster inför förberedelserna av nyårsmaten. Men bakom kulisserna, i köket, är det full fart. 

– Vi har fått in så många beställningar att vi inte kan ta emot fler. Leveransen av råvaror kommer i morgon och sedan ska vi packa och producera allt senast under kvällen, säger Ida Fjällstrid, kökschef på Fotografens.

– Det är i regel dyra råvaror under nyår så då får man inte beställa mer än vad man klarar av, säger krögaren Alexandra Ydevall.

Det är andra gången som Fotografens erbjuder Katrineholmsborna färdiglagad nyårsmat för avhämtning. Totalt räknar man med 150 beställningar.

– Förra året stoppade vi på 100 beställningar för att jag var lite nervös inför att få ihop allt, säger Ida Fjällstrid.

På den färdigspikade menyn erbjuds som förrätt en gratinerad hummer med vitlök, persilja och sumak. Till varmrätt blir det helstekt oxfilé med calvadossky.

– Vi har lärt oss från misstagen förra året. Då erbjöd vi tre rätter med samma kulör och ungefär samma konsistens. En vit chokladmousse, en palsternackspuré och en soppa, säger Ida Fjällstrid.

Ida tror att det är många som uppskattar att få smak och lyx från restaurang hemma.

– Nu kör vi stenhårt på smaker från hela världen. Förräten innehåller smaker från mellanöstern, med sumak och za'atar. Varmrätten är franskinspirerad med en calvadossky och en potatisfondant som bakas i ankfett, säger Ida Fjällstrid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!