Efter att den kontroversielle republikanen Donald Trump den 20 januari i år återigen svurits in som USA:s president har flera lokala motståndsrörelser dykt upp runt om i Europa. Den 28 februari tog Trump emot Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy i Vita huset. Under mötet blev Zelenskyy starkt ifrågasatt av de amerikanska makthavarna och dagen efter pausade USA allt militärt stöd till Ukraina.
Sedan dess har det europeiska motståndet mot USA fått förnyad kraft och en rörelse som tagit extra fart i Sverige är en bojkott av varor från landet. I skrivande stund har den svenska Facebook-gruppen "Bojkotta varor från USA" över 70 000 medlemmar.
En av dem är katrineholmaren Kristin Rehnström, 39.
– Jag tycker att det är viktigt att ta ställning, om än som enskild individ i det lilla av det stora hela. Jag vill försöka göra min del genom att bojkotta varor från USA. Om många i världen gör det, så borde det väl kunna bli kännbart på något vis, är min tanke.
Kristin säger att hon just nu gör sitt bästa för att sluta konsumera läsken Coca-cola zero och när hon senast skulle köpa nya träningsskor valde hon medvetet ett märke som inte är USA-ägt.
Hur svårt är det att bryta gamla vanor i affären?
– Det tar kanske lite tid att få in en ny vana. Till exempel skulle jag i tisdags snabbt in till affären och handla mandelmassa för att göra semlor, och upptäckte inte förrän efteråt att den producerades i Kanada och USA. Men, framsteg och inte perfektion! Vid veckohandling ska vi ta oss tid att undersöka detta med ursprungsland på det vi handlar.
En annan som har valt att handla med lite extra omsorg den senaste tiden är Linda Thollander, 50, från Julita.
– Jag tycker väl att bojkott av varor från USA i den mån det går bidrar till att Trump inte får in så mycket pengar till sitt land. Och det kanske kan bidra till att han inte kan få så mycket makt över andra länder, säger hon.
Hon tycker att det kan vara svårt att få reda på exakt var vissa varor görs.
– Jag kollar nog mer i affären på vad jag köper nu, så det tar ju lite längre tid att handla.
För Elisabet Bohm, 65, som också medverkar på bojkotten, är det inte ett nytt tillvägagångssätt.
– Jag var med på den tiden då man bojkottade varor från Sydafrika, och då var det många som inte var med på det. Men handeln är ju en viktig del för USA och Trump är ju en ren affärsman som tror att världen kan drivas som ett företag så jag tycker att det är en viktig markering. Man har en del makt som konsument och Musk och Trump tror att de är osårbara.