Katrineholmare misshandlade ordningsvakter i Stockholm

När katrineholmaren skulle avvisas från tunnelbanan gav han plötsligt en ordningsvakt ett knytnävsslag i ansiktet. När en vaktkollega anslöt fick han flera kraftiga slag mot huvudet.

Nu har en katrineholmare dömts för tumultet på Fridhemsplans tunnelbanestation.

Nu har en katrineholmare dömts för tumultet på Fridhemsplans tunnelbanestation.

Foto: Hasse Holmberg/Jessica Gow (TT)

Katrineholm2021-10-22 04:46

Det var i maj 2020 som tumult utbröt när katrineholmaren, som är i 29-årsåldern, skulle avvisas från Fridhems tunnelbanestation.

I förhör har den ena vakten berättat att han precis hade omhändertagit en person som hoppat över spärrarna, när den nu dömde katrineholmaren kom fram.

Mannen var enligt ordningsvakten aggressiv och ville diskutera en incident på en nattklubb. Plötsligt slog han till ordningsvakten med knuten näve i ansiktet och vakten drog sin batong och gav honom ett slag över låret för att freda sig.

Då blev mannen ännu mer aggressiv och fortsatte angripa honom. Över radion hörde en av ordningsvaktens kollegor vad som hände och kom till undsättning. Kollegan fick flera slag mot huvudet, men tillsammans lyckades vakterna till slut få ned den våldsamme angriparen på marken.

I förhör har katrineholmaren nekat till att han skulle ha gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman. Han medger att han slagit de två ordningsvakterna, men menar att det handlade om nödvärn. Hans uppfattning är att vakterna anföll honom och då var det svårt att besinna sig.

Nu har den misstänkte dömts i Stockholms tingsrätt för våld mot tjänsteman, rattfylleri och ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Påföljden blir 60 timmars samhällstjänst. Den vakt som anslöt för att hjälpa till fick motta flera kraftiga slag mot huvudet och till honom ska katrineholmaren betala ett skadestånd på 3 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!