Jonsson hoppas på uppropet

Nicklas Jonsson som sitter i styrelsen för Kajrocken hoppas att Katrineholms-Kurirens upprop bidrar till att Kajrocken återigen kan arrangeras på Fredsgatan.
- Det är tio-årsjubileum och vore inte roligt att flytta festivalen till lokstallarna.

Katrineholm2012-05-31 10:00

Om Kajrocken flyttas till lokstallarna blir festivalen mindre. Bara hälften så många band som förra året kommer att få möjlighet att spela. Nicklas Jonsson tycker att företagen borde ställa upp.

- Det är många ungdomar som kommer att uppträda på festivalen som arbetar på företag i Katrineholm, säger han.

Han berättar att det är många som bidrar till att festivalen ska gå att genomföra. Bland annat kommer ett band från Italien att resa till Katrineholm för att uppträda på Kajrocken. Bandet kommer att uppträda gratis.

- Men hos dem som kan bidra ekonomiskt är stödet tyvärr inte lika stort, säger han.

Studiefrämjandet bidrar med 40- 000 kronor. Men Nicklas Jonsson tycker även att andra studieförbund skulle kunna bidra ekonomiskt.

- Kajrocken vill att de lokala banden ska få erfarenhet av att stå på bra scener. Den är en möjlighet att visa upp vad de jobbat med i sina replokaler under året.

Nicklas Jonsson är stolt över förra årets festival då de kom nästan 6- 000 personer. En så stor festival som är gratis tycker han bidrar till att sätta Katrineholm på kartan.

- Jag pratade med folk förra året som sa att det här var det bästa som de hade varit med om och att det var precis så här de ville ha det". Jag hoppas att våra företag vill att den här festivalen ska överleva, så att banden och publiken får uppleva det här igen. Många små medel kan hjälpa till väldigt mycket, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om