Nej, betygen var inget att skryta med under större delen av högstadiet, och kanske kan det vara en tröst för andra som inte tar skolan på så stort allvar.
– Det mesta handlade om basket på den tiden, säger 33-åringen som nu är affärsjurist i Stockholm. Jag var väldigt pratig och ofokuserad, det var först i nian som jag började ta tag i skolan.
Syon tyckte att hans dröm om att bli advokat var lite för högtflygande med tanke på hans betyg och avrådde honom. Han skulle ha en tuff resa framför sig, konstaterade han. Men den inställningen sporrade honom bara ytterligare.
– I dag tror jag att det där motståndet blev en initial drivkraft för mig.
Att Jonas en gång varit KIF-tränare (ända upp på A-lagsnivå 2008) i Katrineholm minns många. Det han lärde sig på golvet i Nyhemshallen har han haft stor nytta av i sitt yrkesliv.
– Den tiden har gett mig många erfarenheter.
I rollen hos KIF ingick att planera för träningar 3-4 gånger i veckan, förbereda och strukturera arbetet och leda en grupp ungdomar/vuxna mot ett mål.
– Idag leder jag också projekt, precis som då, jag jobbar i team och får hjälp av andra för att tillsammans nå ett mål.
18 januari 2013 tog Jonas examen från Juristprogrammet och tre dagar senare började han arbeta på samma advokatbyrå som han hade varit trainee på: Gernandt & Danielsson. Där är han kvar än idag.
– Jag jobbar ganska brett inom affärsjuridiken, men hjälper främst klienter när de ska köpa och sälja bolag samt med aktiemarknadsrättsliga transaktioner. Vi har en hel den internationella klienter. I går kväll stängde vi en affär där jag hjälpt en utländsk klient att sälja ett svenskt bolag.
När han var 14 år var det försvarsadvokat han hade för ögonen.
– Jag halkade in i affärsjuridiken på ett bananskal. Det känns som ett bra val och jag har jobbat med det här i sju år nu.
Hans vardag består ibland av intensiva arbetstoppar som leder till sena kväller och då och då till nattarbete.
– Ju äldre jag har blivit desto bättre är jag på att ta hjälp av de mer juniora juristerna som arbetar hos oss, det blir lite avlastning. Fast det här jobbet innebär att du måste vara beredd på att kavla upp ärmarna och köra.
Jonas ursäktar sig med att han kanske uppfattas som trött när vi pratas vid, för det är måndag morgon och han har jobbat hela helgen.
– Det här är inget nio till fem-jobb och det kan vara svårt att få till en bra balans mellan privatliv och arbetsliv. Du får vara beredd på att ställa in vissa saker du planerat att göra privat, och med väldigt kort varsel.
2015 gjorde han ett brejk och flyttade sju månader till Malta för att dra ner på tempot.
– Jag fick erbjudande om att jobba hos en av våra klienter. Jag hjälpte dem i ett drygt halvår med diverse saker på heltid, under tiden var jag tjänstledig från mitt vanliga jobb. Det var ett skönt avbrott och en chans till att bo utomlands.
Fördelarna med jobbet är att det är så varierat, säger Jonas, ingen dag är den andra lik.
– Det är nya arbetsuppgifter varje dag och varje vecka. Det är också kul att få arbeta med människor från hela världen.
För en före detta baskettränare är det förstås viktigt att hålla kroppen i trim, och ett tag var det löpning som gällde (Jonas har sprungit Stockholm maraton en gång).
– Nu är jag inne på crossfit och försöker få till 4–6 pass i veckan. Det är nödvändigt att få en paus, att rensa ut tankar på jobbet och få tillbaka energi.