En av de yngre deltagarna var årets Fogelstadsstipendiat, Victoria Avén. Som projektarbete under sitt sista år på gymnasiet ordnade hon en temadag mot hedersvåld.
Ann-Marie Karlsson, vice ordförande för kulturföreningen Fogelstad, skrev sedvanligt på 4 000-kronorschecken stödd mot stipendiatens rygg.
Därefter följde en föreläsning om könsstympning i hörsalen. Omar Kareyta från Afarhjälpen berättade om hur man arbetar mot traditionen och poängterade att den inte har med religion att göra.
För de barnmorskor som utför könsstympningar på flickor innebär det en inkomstkälla. Därför är ett viktigt led att hjälpa dem att försörja sig på jordbruk i stället.
Utanför stod en utställning om näthat, gjord av elever på Duveholmsgymnasiets estetiska program. Citat där kvinnor blivit påhoppade och kränkta har skrivits ut och klistrats upp på ett plakat. En del ord var överstrukna med svart.
– Det ger en betoning åt citaten. Man behöver inte alltid läsa det hårda ordet, man förstår innebörden, säger Camilla Andersson, programkoordinator för Kulturhuset Ängeln.
Hon har tillsammans med gymnasieeleverna kommit fram till vad som går att visa i en lokal där barn ska vistas. En hel del har därför censurerats.
– Det här är det snällaste, säger Camilla Andersson.
Katrineholmaren Birgith Edlund hade i första hand sökt sig till Ängeln för att säga hej till sina kompisar som informerade för Bröstcancerföreningen. Hon upplever att tidningar skriver mer om Internationella kvinnodagen nu än tidigare.
– Den här dagen är inte det viktigaste. Det viktigaste är jämlikheten, säger Birgith Edlund.
Singer/songwritern Ellinor "Cuba" Borggren som uppträdde under dagen ser en ny feministisk kamp växa fram.
– Det är mycket som bubblar. Först var vi utspridda feminister, nu organiserar vi oss. Vi börjar bli ett gäng, säger hon.
Internationella kvinnodagen är viktig så länge den behövs, menar hon. Fler politiker borde ta tag i jämställdhetsfrågan:
– Hur kan jämställdhet vara en kvinnofråga? Det gäller alla.