– Redan när projektet inleddes togs ett beslut om att vi skulle hålla öppet fram till mars månads slut, säger Anita Blidh från Sensus, som är en del i arbetsgruppen Vinternatt 3 vilka står bakom härbärget. Arbetsgruppen består också av Röda korset, Mariakyrkan, Pingstkyrkan, Agape och Katrineholmsbygdens församling.
– Vi hade öppet några dagar extra också eftersom det bodde fyra personer på härbärget i slutet av månaden, som skulle åka hem helgen därpå, säger Anita Blidh.
Fem sovplatser har stått till förfogande i Pingstkyrkans lokaler och fler platser skulle ha behövts.
– Vi har haft personer som har sovit här i princip hela tiden. Behovet har varit stort, säger Anita Blidh.
Efterfrågan på sovplatser finns fortfarande kvar.
– Senast i förra veckan kom fem personer som har uttryckt att de är i behov av tak över huvudet, säger Anita Blidh.
Boendesituationen ser nu annorlunda ut för de tiggare som befinner sig i Katrineholm.
– En del familjer har åkt tillbaka till sina hemländer och andra bor nu i tält i Katrineholmsområdet, säger Anita Blidh.
Sedan några månader har Vinternatt 3 delat ut smörgåspaket till de behövande och kommer att fortsätta göra det framöver också. Anita Blidh tycker även att det borde finnas någonstans där de som behöver kan få tvätta sig och sina kläder nu när härbärget är stängt.
– Jag tycker att det borde finnas dusch- och tvättmöjligheter. I alla fall någonstans där man kan ha öppet en gång i veckan.
På torsdag i nästa vecka kommer de som är engagerade i projektet Vinternatt 3 att träffas för att prata om hur hjälpen ska organiseras för nästa säsong. Då kommer det också diskuteras om det finns möjlighet att erbjuda tiggarna någonstans att duscha och tvätta sina kläder framöver.