Här invigs den färgsprakande tunneln: "Känsla av värme"

Värme, kärlek, liv och rörelse. Det var vad konstnären Ridwan Yudhisia ville fömedla när han fick uppdraget att måla tunneln som leder in till restaurang Fotografens innergård. Under lördagen invigdes tunneln med bubbel och mingel.

Konstnären Ridwan Yudhisia fick klippa bandet när tunneln, som han målat, invigdes på lördagen.

Konstnären Ridwan Yudhisia fick klippa bandet när tunneln, som han målat, invigdes på lördagen.

Foto: Alice Staaf

Katrineholm2022-04-23 17:33

I november förra året började den lokala konstnären Ridwan Yudhisia måla tunneln och innan julafton var det klart. Resultatet blev åtta färgsprakande abstrakta målningar. Men först nu var det dags för invigning.

– Vi har väntat med invigningen så att vi kunde ha det på riktigt när det var varmare ute. Men nu blev det inte så varmt i dag ändå, säger Alexandra Ydevall och skrattar.

undefined
Alla som kom på invigningen fick alkoholfritt bubbel och plockmat. Till höger står Alexandra Ydevall som driver Fotografens café och bistro. Tillsammans med sin man Fredrik på Hyreshuset kom hon på idén om att förvandla tunneln till ett konstverk.

Nej, det blev varken sol eller vårvärme. Men det stoppade inte gästerna från att ta för sig av bubblet och lyssna till vad konstnären själv hade att säga om sitt verk.

– Jag har längtat länge på att få göra det här. Jag är väldigt tacksam. Det är många positiva människor som passerat och kommit fram till mig under processen. De föreställer djur och människor, som flyter in i varandra. Det är mycket rörelse och kärlek, säger Ridwan Yudhisia.

– Den skapar en känsla av värme när man går igenom tunneln, säger en kvinna högt.

undefined
Ridwan har använt sprayfärg och alla målningar i tunneln är gjorda på fri hand. Men han har utgått från en lös skiss som han visat och stämt av med Alexandra Ydevall innan han påbörjat arbetet.

Ridwan instämmer. Det var exakt det han ville åstadkomma berättar han. När han fick uppdraget från Hyreshuset, som äger fastigheten, och Fotografens café och bistro så tyckte han att tunneln var väldigt mörk och ville därför skapa något levande med mycket färg.

– Jag ville jobba med kontraster som skulle ge värme, kännas levande och ge energi.

Varje målning är målad med sprayfärg och gjord på fri hand.

– Jag målar på fri hand. Jag har en skiss men den är inte hundra procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!