En otrygg trafikmiljö tycker många om den så kallade Kvarnenkorsningen. En cyklist blev påkörd i slutet av förra året och sa: "Det är anarki, ett ingenmansland". Kurirens Facebook fick mer än 50 kommentarer när artikeln publicerades, de flesta var negativa till korsningen.
Obefogad kritik, enligt kommunens infrastrukturchef Johnny Ljung. Efter cykelolyckan sa han: "Om folk inte följer trafikreglerna blir det en risk för olyckor. Kan man inte reglerna är det ens skyldighet att ta reda på vad som gäller."
Kvarnenkorsningen är ett så kallat shared space-område som flitigt debatterats även på insändarsidorna i Katrineholms-Kuriren. I korsningen ska fordon och fotgängare samsas, med utgång från de regler som gäller för ett gångfartsområde. Fotgängarna har företräde och fordon får inte köra fortare än "gångfart", cirka sju kilometer i timmen.
Vid ett besök i korsningen går åsikterna fortfarande isär. Under samtal med de fotgängare som har tid och lust att stanna och prata är de flesta överens om en sak: det är inte många bilar som håller gångfart.
– Bilisterna kör fortare än vad jag går, de flesta kör nog runt 20 kilometer i timmen. Men alla är duktiga på att stanna när jag går över, säger Ida Gimleström.
Om själva idén med shared space är det mer positiva tongångar. Norrköpingsbon Håkan Gustafsson återser sin barndoms stad med jämna mellanrum när han gör kundbesök i staden. Han både kör och går över korsningen och tycker att gångfartsområdet är trevligt.
– Det blir lite lägre tempo och mer hänsyn än i en vanlig korsning. Jag är inte rädd att gå över, och jag håller sju kilometer i timmen när jag kör.
– Jag gillar idén med gångfartsområde, men tycker inte att det är tydligt utmärkt här. Jag är lite skeptisk när jag går över och tittar åt alla håll, säger Ida Gimleström.
Görel Eriksson går ofta på promenad i staden och tycker att det brukar fungera bra att passera korsningen.
– Men i dag när vi gick över kom det en bilist som bara körde, och då fick vi se upp.
När Kurirens reporter Jimmy Persson går över korsningen får han hoppa åt sidan för en bil, som stannar i sista sekund.
– Jag blev förvånad och lite rädd, säger han.
Han är inte ensam om att känna sig otrygg.
– Det är inte bra. Folk springer huller om buller och bilisterna vet ju inte vad som gäller egentligen. Man kan aldrig vara säker på att bilarna stannar, säger Berit Lindberg.