Det är tredje dagen Mara Caparas har sin matvagn Marsysphood öppen. Hon serverar filippinsk mat blandat med svensk husmanskost.
I vagnen – som hon köpt begagnad i Stockholm och målat om – lagar hon nästan all mat från grunden. Förutom köttbullarna och en filippinsk rätt vid namn Shanghai som hon förbereder hemma i hennes kök.
– Jag är väldigt exalterad och glad att äntligen få öppna men jag är också lite orolig att ingen vill komma och testa min mat.
Men än så länge har det gått bra med försäljningen, menar Mara.
– Det har kommit många som velat testa och vissa kommer tillbaka och hälsar att maten var väldigt god. Jag tror att många gillar filippinsk mat, ler hon glatt.
Hon berättar att en del av de filippinska maträtterna är ganska likt med andra rätter i Asien och bland annat Kina, men hon serverar också typisk filippinsk mat i sin matvagn.
– Adobo är typiskt filippinskt och är en stor skillnad i jämförelse med den kinesiska stilen. Men de andra rätterna är också lite skillnad i jämförelse med kinesisk mat.
Under tiden som intervjun sker får hon beställningar. Hon berättar att det kan vara lite stressigt under lunchrusherna.
– Om man älskar att laga mat är det jätteroligt och det gör jag. Men det är lite stressigt när det kommer flera beställningar samtidigt.
Var kom idén att driva en foodtruck ifrån?
– Jag älskar att laga mat och då sa min bror, som gillar att äta min mat, till mig att jag borde starta en foodtruck och då tänkte jag "okej, jag testar." Och började med mitt företag.
Har du någon dröm i framtiden?
– Min stora dröm är att en dag driva en stor restaurang. Jag börjar litet för att sedan kunna växa. Det är första gången så jag hoppas att folk gillar maten.
Utanför finns det inga stolar eller bord, men det är något för framtiden.
– Vi vet inte riktigt hur det funkar med rättigheter. Vi är ganska nya men det hade såklart varit trevligt att ha några bord och stolar så man kan sitta på torget. Vi ska kika på det, säger Henrik.
Recensionerna låter inte vänta på sig.
Cassie Nordin, Joelie Lindblad, Sebastian Barison och Liam Larsson testade maten för första gången.
– Det ser väldigt gott ut, säger Cassie Nordin innan hon tar sin första tugga av friterade kycklingen.
Joelie Lindblad håller med:
– Krispigt. Den får en tio av tio. Det var en banger, säger hon.
– Det här var gott, summerar kompisgänget.