Här är årets mest lästa artiklar under 2022

Katrineholms-Kurirens läsare har under 2022 varit mest intresserade av artiklar om allvarliga händelser och olyckor. Artikeln som blivit mest läst i år handlar om mordet på Djulöbadet.

En svårt skadad man hittades på Djulöbadets camping i Katrineholm. Polisen meddelade senare att mannen, i 20-årsåldern, hade avlidit.

En svårt skadad man hittades på Djulöbadets camping i Katrineholm. Polisen meddelade senare att mannen, i 20-årsåldern, hade avlidit.

Foto: Anton Swärdhagen

Katrineholm2023-01-09 19:31

Topplistan som Katrineholms-Kuriren har tagit fram över de mest lästa artiklarna under 2022 på tidningens hemsida, kkuriren.se, har krav på att nyhetsartikeln ska ha lokal angelägenhet eller att händelsen ska vara lokal. 

Det är viktigt att notera att statistiken för vissa dagar kan saknas av olika anledningar, som tekniska problem eller andra omständigheter som hindrar oss från att samla in data. Detta kan påverka resultatet av topplistan. 

Här är årets mest lästa artiklar under 2022:

1. Ung man död – misstänkt mord vid Djulö i Katrineholm

En man i 20-årsåldern hittades svårt skadad vid Djulö i Katrineholm, med sårskador på kroppen som ska ha orsakats av ett vasst föremål. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och avled senare av sina skador.

undefined
En svårt skadad man hittades på Djulöbadets camping i Katrineholm. Polisen meddelade senare att mannen, i 20-årsåldern, hade avlidit.

2. Kvinna död efter kraftig brand i sommarstuga

Larmet om branden i en sommarstuga i Vingåker kom vid 20.30-tiden en kväll i höstas och styrkor från Vingåker, Högsjö och Katrineholm deltog i räddningsarbetet. Branden orsakade svåra skador på byggnaden och en kvinna i 60-årsåldern dog i branden.

3. Så gick valet lokalt – siffrorna kommun för kommun

Efter valnatten stod det klart att Socialdemokraterna och Moderaterna fortsätter styra Katrineholm de kommande fyra åren. Resultatet innebar att de tog klivet in i en fjärde mandatperiod där de regerar tillsammans.

undefined
Valresultat är alltid intressanta för lokala läsare, så även i Katrineholm.

4. Mc-förare död i krock på väg 56 

En man i 75-årsåldern omkom i våras när en bilist och en motorcyklist krockade på väg 56 mellan Bie och Äs. Mannen som färdades på motorcykeln fördes till Kullbergska sjukhuset med svåra skador och konstaterades senare avliden, enligt vakthavande befäl vid polisen.

5. Ung man utsatt för mordförsök – förd till sjukhus 

I januari föregående år blev en man i 20-årsåldern allvarligt misshandlad med ett vasst föremål i Katrineholm av okända och maskerade gärningspersoner. Polisen utredde händelsen som försök till mord.

6. Årets eldsjäl och Årets ambassadör utsågs på lördagen 

Katrineholmsgalan, som ägde rum i våras, utsågs Lotta Nilsson till Årets eldsjäl. Samtidigt fick katrineholmsbandet Tears titeln Årets ambassadör. Vi rapporterade live från Safiren under galan.

7. Coop tar över Matpiraten i Katrineholm och Flen 

Matpiratens butiker i Katrineholm och Flen förvärvades av Coop butiker och stormarknader AB. Patrik Wirlén, Matpiratens grundare och ägare, fortsätter att driva båda butikerna under hela 2023 för att stötta övergången till Coop.

undefined
Patrik Wirlén har sålt Matpiraten i Katrineholm och Flen.

8. Avliden hittades i Kullbergskas sängtvätt

Transportören kände på sängen men märkte inget utan körde sängen till sängtvätten. Där upptäcktes att det låg en död människa under filten. Enligt Region Sörmland var händelsen mindre allvarlig. 

9. Förre kommunchefen omkom i tragiska skogsolyckan

Det var Mattias Jansson, tidigare kommunchef i Katrineholm, som avled efter att ha blivit fastklämd under ett träd. Trots att räddningstjänst, ambulans och polis kom till platsen gick hans liv inte att rädda. 

10. Ellen Bergström har köpt sommarhus i Läppe

Tv-profilen och skådespelaren Ellen Bergström gick ut med att hon blivit ägare till en sommarstuga i Läppe. "Vi kommer att vara där hela tiden i sommar", sa hon till tidningen i februari.

undefined
Ellen Bergström tog hjälp av artisten och mäklaren Samir Badran när det var dags att skriva kontrakt.

Katrineholms-Kuriren anger ett antal anledningar till att artiklarna på listan är de med mest läsning under 2022, och det finns säkert fler anledningar till att dessa artiklar har fått mycket uppmärksamhet. 

Dödsfall, trafikolyckor och mordförsök har troligen oroat och påverkat läsarna starkt, medan artiklar om valresultat och utsedda eldsjälar och ambassadörer varit lockande för de som är intresserade av lokal politik och ideellt arbete. En möjlig förklaring kan vara att händelserna är ovanliga eller märkliga, och därför kan ha väckt människors nyfikenhet och intresse.

Tidningens minst lästa artikel under 2022 var "Biblioteket låter barnen kliva in i en annan värld", en artikel om bibliotekets användning av virtual reality-teknik för att låta barn uppleva en datorgjord värld. 

Det kan finnas flera anledningar till att denna artikel blev så lite läst. Den handlar om specifik och nischad teknik som inte alla läsare kanske är intresserade av, eller att den riktar sig till en specifik målgrupp av barn och unga som inte nödvändigtvis är de som läser Katrineholms-Kuriren.

Vinnarna på Katrineholmsgalan 2022.
Vinnarna på Katrineholmsgalan 2022.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!