Hans-Gunnar Karlsson har arrenderat marken här sedan 1976. Han säger att han klarat sig ganska länge från vildsvinskador.
– De började för fem år sedan och sedan har det eskalerat. Det var ganska mycket skador förra året men i år är det hundra procent värre.
Enligt det besiktningsprotokoll som en viltskadebesiktare upprättat handlar det om 14,4 hektar skadad areal. Vallskörden har minskat med mellan 50 och 70 procent till följd av vildsvinens framfart.
Tidigare i år siktade han fyra suggor och minst 20 kultingar på vallen närmast bostadshuset. Hans-Gunnar Karlsson bävar för hur det ska bli när kultingarna har växt till sig och återvänder.
– De blir bara fler och fler. Det enda som kan stoppa det är att man håller nere stammen, säger han.
Diskussionen pågår. En av de stora orsakerna till att vildsvinsstammen får växa är att det är en svår och lång process att bli av med köttet.
– Men vildsvinen måste bort. Det finns inget annat att göra
Vildsvinen är inte fredade. Därför finns det heller inga viltskadeersättningar som det finns för det fredade viltets skador.
– Jag har ingen möjlighet att få ersättning för mina skador.
Jordägaren är ansvarig för jakten. Ibland har dock jordägaren jakten utarrenderad, då är det arrendatorn som bär ansvaret gentemot jordägaren.
– Där brister det. Det finns så gott om svin att det är bedrövligt.
När Hans-Gunnar Karlsson frågade jaktansvarig i området när det senast sköts en gris i trakten, fick han till svar att det skedde i februari.
Han säger att han påtalat problemet för jaktansvarig många gånger.
– Nu kan det nästan inte bli värre, så nu spelar det ingen roll att de hålls här.
Att ta nya tag känns lönlöst.
– Om jag sår någonting så kommer de natten efteråt och bökar och letar efter utsädet.
Hans-Gunnar Karlsson vet inte hur han ska ta sig vidare härifrån.
– Jag får väl sälja djuren och lägga mig på sofflocket. Det går ju inte att ha det på det här sättet.
Viktor Tylstedt, vilthandläggare på länsstyrelsen i Södermanland vet att skador från vildsvin är ett stort problem för många jordbrukare i länet.
– Om man inte själva har möjlighet att skyddsjaga kan man låta någon annan göra det. Svenska jägareförbundet har en tjänst som heter Vildsvinhjälp, där man enkelt kan komma i kontakt med jägare som vill hjälpa till med vildsvinsjakt, tipsar han.