Han tror på det han gör och satsar på grekisk mat

I början av sommaren tog han över restaurang Rhodos. Restaurangen hade då legat ute på en försäljningssajt under en längre tid och till slut slog Hassan Khalaf till.

Katrineholm2016-11-06 13:02

Äntligen, efter snart tre månaders arbete har han öppnat sin restaurang med grekisk mat som tema. Det var för att få en nystart av rörelsen som han bytte namn på restaurangen.

– Ja, jag tyckte att det skulle kännas bra att byta namn nu när jag driver rörelse och de gamla ägarna har gått vidare, säger han.

Det är en ung ägare med stor erfarenhet trots sina unga år. Han har rötter i Sverige, Norge och Syrien. Ända sedan 18- års ålder har han varit verksam inom matbranschen, först med pizza på repertoaren. Från början var han anställd men efter några år tyckte Hassan Khalaf att det var lika bra att arbeta åt sig själv så han startade eget.

– Jag har även utbildat mig till grävmaskinist och har provat det men det är i restaurangbranschen som jag vill vara, menar Hassan Khalaf.

Nu driver han Taylors i Vingåker och nu även Akropolis i Katrineholm.

– Vill man så kan man. Det är roligt att laga mat oavsett vilken mat man än lagar. Det gäller bara att göra sitt bästa så lyckas man, säger Hassan Khalaf.

Lokalen har genomgått en total ansiktslyftning, golv har lagts, köket är nytt och nykaklat, dessutom är baren flyttad och ny.

Med det ombyggda köket har restaurangen fått ytterligare ett rum där gäster, som inte vill sitta i den stora öppna lokalen, kan finna en liten vrå för sig själva.

Restaurangen var klar för öppning redan för några veckor men tillstånden tog lite tid att få klara. Sedan en dryg vecka har Akropolis varit öppet och redan har gästerna börjat hitta åter till stället.

Redan första helgen var det svårt att få bord.

– Det är viktigt att få en bra start och att visa att det är jag som driver stället, säger Hassan Khalaf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om