Roger Andersson bor i Pålsboda, men han kan Katrineholms belysningsstolpar utan och innan.
I 18 år har han regelbundet farit runt med kranbil och kontrollerat stolpar och bytt armaturer.
Den senaste veckan har han varit här för höstens stora gatubelysningsrond, då över 8 000 armaturer kontrolleras, och vid behov åtgärdas.
– Vi kollar trasiga lampor, rostiga stolpar, spruckna fundament och öppna luckor, och vi elsäkrar påkörda stolpar, säger Roger Andersson.
Mer än en vecka tar det att gå igenom hela kommunens stolpar.
– Att byta en lampa tar bara två minuter, men behöver man felsöka kan det ta tid. Man börjar kolla om det är något fel i själva stolpen. Annars kan det vara ett kabelfel, säger Roger Andersson.
Att det bara tar ett par minuter att byta lampa låter rimligt, tills Roger Andersson visar sitt lager av olika lampor. Det gäller att veta vilken sort som ska sitta var. Hur många watt som gäller, och om det är en LED-lampa eller inte.
– Jag var med och bytte ut kvicksilverlampor mot högtrycksnatriumlampor i varenda armatur, det var 16–17 år sedan. Nu byter man till LED-lampor. Sedan två tre år är i princip alla lampor i kransorterna led. De håller längre, men om de går sönder behöver man byta hela drivdonet, säger Roger Andersson.
En lampa med högtrycksnatrium beräknas ha en livslängd på fyra år. Därför byts alla sådana lampor vart fjärde år, enligt ett rullande schema.
– Tidigare i år bytte vi alla i centrum, på Söder och delar av Öster.
Med några knapptryck på mobilen har Roger Andersson tänt gatljuset längs hela Vingåkersvägen. För att kontrollera belysningen tänds område för område. När gatorna är genomgångna släcker han ljuset lika snabbt.
Caroline Sjöborg är driftledare på företaget Bogfelts, som är den entreprenör som ansvarar för belysningsronden.
– När hösten kommer upptäcks fler fel, säger hon.
Mörkret gör att allmänheten lättare märker om gatljuset inte fungerar, men det uppstår också fler fel den här årstiden.
– Om det regnar mycket blir det fler kabelfel. Vid häftiga temperaturskillnader kan lamporna gå sönder, säger Caroline Sjöborg.
Roger Andersson är klar för dagen inne i Katrineholm. Han hissar ner korgen från den sista lyktstolpen och stänger luckorna till glödlampsförrådet. Det är dags att bege sig till nästa område: elljusspåret i Valla ska få en genomgång.