När det stod klart att Tv4:s populära långkörare Halv åtta hos mig skulle spelas in i Katrineholm, rasslade det till bland grytorna runt om i stan. Många sökte och ett 70-tal personer blev intervjuade via telefon och video, innan fyra deltagare till slut valdes ut.
Förra veckan var det dags för dem att träffas och bjuda varandra på mat. På måndagen sågs de för första gången, då Tom Pettersson stod för premiärmiddagen.
– Det var spännande, det var trevligt folk. En av dem kände jag igen sedan tidigare, säger Tom.
Deltagarna får inte avslöja vad de serverade, men Tom berättar att han hade en tydlig idé kring sin meny:
– Jag ville lyfta fram viltköttet.
Joanna Ciepiela Lundkvist hade också en klar tanke – att maten skulle lyfta fram hennes ursprung.
– Jag ville bjuda på mat från mitt hemland Polen, men anpassat till svenska smaker, säger hon.
Joanna tipsades av sin mans syster, och blev sedan mer eller mindre övertalad att söka.
– När jag kom med blev jag jätteöverraskad och så glad att jag skrek i skogen under en promenad! Jag älskar att ha gäster, att umgås och äta god mat.
Tom säger att hans dag gick "skitbra", men Joanna avslöjar att allt inte riktigt gick som det skulle när hon var värdinna.
– Det gick inte felfritt, men det var jätteroligt, en stor upplevelse.
Frisören Agneta Larsson Rigo blev också uppmanad av andra att söka, och i ren coronatristess anmälde hon sig.
– Det är utanför min comfort zone, men jag tänkte "ja, för tusan". Det var jätteroligt att träffa de andra deltagarna, de var fantastiska och lätt att lära känna.
Agneta bor på en gård mellan Valla och Katrineholm och ville ha en lantlig touch på sin mat. Hon valde en av sina paradrätter.
– Jag gjorde den första gången till min sons dop. Nu är han 18 år.
Nichlas Nordström halkade in i tävlingen som reserv. Han hade inte ansökt själv ens.
– Det var grannen som anmälde mig. Jag fick veta det efteråt.
Han jobbar som elevhandledare på Järvenskolan, bland annat i hemkunskap. Så matlagningen var inga problem. Däremot recepten.
– Det var 2,5 slitiga veckor innan inspelningen. Man måste skicka in de recept man ska laga efter så att tittarna kan följa dem, men jag lagar aldrig efter recept!
Alla deltarna är eniga om att tv-teamen som följde dem bestod av härliga och hjälpsamma människor. Och coronasäkerheten var hög. Varje dag testades både deltagarna, alla i värdfamiljen och inspelningsteamet. Klockan 8 på morgonen kom det första kamerateamet hem till dagens värd och sedan pågick inspelningarna ända till midnatt. På eftermiddagen hämtades gästerna. De blev intervjuade och fick gå husesyn hos dagens värd, innan middagen började serveras.
– Jag blev överraskad över hur lång tid allt tar. Det var många tagningar. Alla skulle gå åt sidan och spela in intervjuer, säger Nichlas Nordström.
– Det blev långa dagar och det var absolut jättepåfrestande. Man är inte van att vara i centrum en hel dag, säger Joanna Ciepiela Lundkvist.
Ingen av dem ser någon tv-karriär framför sig, men däremot kan det bli fler middagar.
– Det var jättehäftigt att träffa nya människor. Alla var öppna och glada. Jag hoppas att det blir en femte middag, säger Joanna Ciepiela Lundkvist.
Halv åtta hos mig från Katrineholm kommer att sändas i höst.